-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Irake sulaikytas „Al Qaeda“ „naftos“ ministras

Irako saugumo pajėgos šeštadienį pranešė, kad sulaikė vietos „Al Qaeda“ tinklo vienuolika narių, tarp jų šios islamistinės teroro grupuotės vadinamąjį naftos pramonės ministrą.
Temos: 2 Irakas Al Qaeda

Jie buvo sulaikyti Dijalos provincijoje. „Policija Dijalos provincijoje suėmė vienuolika „Islamo valstybės Irake“ (kaip čia vadinasi „Al Qaeda“) narių“, – sakoma pranešime.

Vieną suimtąjį – Ali Mahmudą Muhammedą Irako saugumo pajėgų atstovai apibūdino kaip organizacijos „naftos pramonės ministrą“, kuris įtariamas benzinvežių ir jų vairuotojų grobimu.

Kai kuriais duomenimis, „Al Qaeda“ nariai Irake iš tikrųjų vadina neva ministrais, kalbėdami apie svarbius grupuotės narius.

Šį reidą Irako pajėgos surengė praėjus savaitei po to, kai vasario 21 dieną buvo areštuoti du kiti „Al Qaeda“ lyderiai: drėkinimo sistemų ministras ir finansų ministras.

Manoma, kad grupuotės vadą kovotojai vadina „karinių reikalų ministru“.

JAV karinės vadovybės nuomone, „Al Qaeda“ per pastaruosius kelerius buvo išstumta iš daugumos Irako rajonų, bet vis dar pajėgi rengti didelio masto išpuolius Dijale ir Mosulo miesto apylinkėse šalies šiaurėje.

Apie savo įsikūrimą „Islamo valstybės Irake“ grupuotė pranešė 2006 metų spalio mėnesį. Į ją susibūrė įvairių radikalių sunitų islamistinių grupių kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius