Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako pajėgos pasistūmėjo kovoje dėl Mosulo miesto

Irako specialiosios pajėgos antradienį pradėjo operaciją susigrąžinti džihadistų užimtą Kajaros miestą, kuris yra pagrindinė kariuomenės sutelkimo bazė atakoms prieš Mosulą, pranešė kariuomenės šaltiniai.
Irako kariai Ramadyje
Irako kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mosulas Irakas

Prie vakarinių Tigro upės krantų įsikūrusią Kajarą nuo Mosulo, pagrindinio „Islamo valstybės“ bastiono Irake, skiria apie 60 kilometrų.

„Auštant prasidėjusioje operacijoje dalyvauja Kovos su terorizmu tarnyba (CTS) ir kariuomenės pajėgos“, – naujienų agentūrai AFP sakė brigados generolas Firasas Basharas.

JAV vadovaujama koalicija remia operaciją iš oro, sakė F.Basharas, operacijų dalinių atstovas Ninevijos provincijoje, kurioje yra Kajara ir Mosulas.

„Operacija tebevyksta ir sėkmingai vykdo savo tikslus“, – sakė CTS atstovas Sabahas al Nomanas.

„Kajara bus išvalyta, ir ši operacija greitai bus baigta, tai padės mūsų planams... surengti lemiamą mūšį dėl Mosulo išvadavimo“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

S.al Nomanas pažymėjo, kad su operaciją vykdančiomis Irako pajėgomis bendradarbiauja ginkluoti miesto gyventojai, o tai yra retas dalykas.

Irakiečių pajėgos jau ne vieną savaitę yra užėmusios pozicijas aplink Kajaros miestą, kurį ateinančiomis savaitėmis ar mėnesiais tikimasi naudoti kaip atraminį postą tolesnei operacijai prieš Mosulą.

„Dauguma „Daesh“ (IS) kovotojų buvo nužudyti arba pabėgo“, – sakė Kajaros rajono meras Salehas al Juburi.

Birželį atkovojus Faludžos miestą, esančią į vakarus nuo Bagdado, pagrindiniu Irako saugumo pajėgų tikslu tapo Mosulas – antras pagal dydį šalies miestas ir IS de facto sostinė Irake.

Koalicijos remiamos irakiečių pajėgos prieš kelias savaites susigrąžino netoliese esantį aerodromą, kuris dabar yra remontuojamas ir ateityje bus naudojamas mūšyje dėl Mosulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius