Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako šiitų šventajame mieste per išpuolį žuvo 12 žmonių

Irako šiaurėje esančiame šiitų šventajame mieste Karbaloje 12 civilių gyventojų žuvo sprogus autobusui, pranešė medicinos pareigūnai.
Irako pajėgos surengė žaibišką operaciją Kirkuko provincijoje
Irako pajėgos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Irakas

„Dvylika civilių žuvo ir penki buvo sužeisti sprogus autobusui pagrindiniame patikros punkte prie šiaurinio įvažiavimo į Karbalą“, – pranešė miesto sveikatos priežiūros pareigūnai ir pridūrė, kad tarp nukentėjusių buvo moterų ir vaikų.

Saugumo pajėgos greitai atvyko į išpuolio vietą. Atsakomybės už šią ataką kol kas niekas neprisiėmė.

Pastaraisiais metais Karbaloje atakų įvykdavo nedažnai, tačiau džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS), kurį Irakas paskelbė nugalėjęs 2017 metų pabaigoje, nariai ir toliau vykdo išpuolius visoje šalyje.

Rugsėjo 10 dieną daugiau nei 30 maldininkų žuvo ir dešimtys buvo sužeisti kilus paniškam bėgimui didelėje Karbalos šventovėje, kai šimtai tūkstančių žmonių plūstelėjo į miesto gatves, minėdami šiitų šventąją Ašūros dieną.

Irakas prognozuoja, kad milijonai šiitų piligrimų atvyks spalio pabaigoje į kasmetinį Arbaino – vienos iš svarbiausių švenčių šiitų religiniame kalendoriuje – minėjimą.

Arbainas švenčiamas praėjus 40 dienų po Ašūros, per kurią minima imamo Husseino – pranašo Muhammado vaikaičio ir vieno labiausiai gerbiamų šiizmo veikėjų – žūtis per susirėmimą su kalifo Yazido kariauna 680 mūsų eros metais. Šis istorinis įvykis lėmė islamo pasaulio skilimą į šiitų ir sunitų bendruomenes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius