Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako specialistai mėgina neutralizuoti tanklaivyje rastą bombą

Irako sprogmenų specialistų brigada bando neutralizuoti „didelę“ miną, rastą pritvirtintą prie vieno tanklaivio Persijos įlankoje, taip pat evakuoja jo įgulą, penktadienį pranešė pareigūnai.
Karibų jūroje apgadintas Venesuelos tanklaivis kelia ekologinės katastrofos grėsmę
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Irakas Bomba

Dvi privačios saugos bendrovės ankstesnę dieną pranešė, kad jūrininkai informavo galimai radę limpamąją miną, pritvirtintą prie „MT Pola“, su Liberijos vėliava plaukiojančio tanklaivio, tuo metu buvusio netoli Irako Basros uosto.

Limpamąsias minas paprastai naudoja specialiųjų pajėgų narų komandos; pritvirtintos prie laivo korpuso jos vėliau gali sprogti ir padaryti didelės žalos.

Irako pranešime sakoma, kad mina buvo rasta pritvirtinta prie tanklaivio, nuomojamo iš Irako naftos bendrovės SOMO, kai jis pumpavo degalus kitam laivui. Irako karinių jūrų pajėgų specialistai „deda dideles pastangas, kad užbaigtų šią misiją“ saugiai, pranešė žiniasklaidos organizacija „Security Media Cell“, susijusi su šalies saugumo pajėgomis.

Šis pranešimas buvo pirmasis oficialus patvirtinimas apie miną, rastą ant Irako tanklaivio Persijos įlankoje. Pranešime nė vieno iš laivų pavadinimas nebuvo paminėtas, taip pat nebuvo pateikta kitų detalių.

Incidentas įvyko tvyrant didelei įtampai tarp Irano ir JAV paskutiniosiomis prezidento Donaldo Trumpo kadencijos dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius