Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako vidaus reikalų ministras po mirtinos operacijos atleido Babilio policijos viršininką

Irako vidaus reikalų ministras penktadienį atleido Babilio provincijos policijos viršininką, o keli pareigūnai buvo iškviesti apklausai po teisėsaugos operacijos, per kurią, kaip pranešama, žuvo 20 vienos šeimos narių.
Irako vėliava
Irako vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Irakas

Operacija, apie kuria tiksli informacija kol kas nėra žinoma, įvyko ketvirtadienį, kai greitojo reagavimo padaliniai ir žvalgybos pajėgos rengėsi šturmuoti namą Rašajedo kaime centrinėje Irako Babilio provincijoje.

Trumpame pradiniame pareiškime saugumo pajėgos teigė „persekiojusios du terorizmu kaltintus asmenis“, kurie apsupti „praėjo beatodairiškai šaudyti“.

Tyrimas pradėtas „viename name aptikus daugybę žuvusių asmenų kūnų“, priduriama pranešime.

Penktadienį vidaus reikalų ministras Othmanas al Ghanemi nuvyko į Rašajedą, kur atleido policijos viršininką ir paskelbė, jog bus sudaryta komisija, ištirsianti „operaciją įvykdžiusio padalinio“ veiksmus.

Oficiali Irako naujienų agentūra pranešė, kad žuvo 20 civilių tos pačios šeimos narių ir nurodė, kad namo savininkas paleido ugnį „atsisakydamas pasiduoti“.

Atskirame saugumo pajėgų pranešime sakoma, kad dėl incidento į apklausas buvo iškviesta „daug pareigūnų ir asmenų“, tačiau jų vardai nebuvo atskleisti.

Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas Saadas Maanas tviteryje paskelbė vaizdo įrašą iš įvykio vietos, kuriame matomas namas su aprūkusiu fasadu ir išmuštomis durimis bei langais.

Jis pasmerkė „nusikaltimą visais lygiais“, nenurodydamas kaltų asmenų, ir teigė, kad tyrimas tęsiamas, siekiant „suprasti visas įvykio aplinkybes“.

Ketvirtadienio vakarą saugumo šaltiniai ir žiniasklaidos priemonės užsiminė, kad incidente dalyvavo įtariamasis, susijęs su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ arba prekybos narkotikais tinklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius