Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 19 /10:04

Iranas, keršydamas už atakas, paleido į Siriją raketų, grasina jų paleisti daugiau

Irano revoliucinė gvardija pranešė sekmadienį paleidusi į Siriją raketų, kad atkeršytų už pražūtingas atakas šalies sostinėje, už kurias atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).
Iranas paleidžia raketą į Sirijoje esančias „Islamo valstybės" bazes
Iranas paleidžia raketas į Sirijoje esančias „Islamo valstybės" bazes / AFP/„Scanpix“ nuotr.

10.05 val. Grasina paleisti daugiau raketų

Irano revoliucinė gvardija, sekmadienį apšaudžiusi Siriją raketomis, perspėjo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus, kad į rytines Sirijos teritorijas gali paleisti ir daugiau raketų, jei jie kels grėsmę Irano saugumui.

„Jei jie (IS) imsis konkrečių veiksmų, kad pažeistų mūsų saugumą, tikrai bus daugiau (raketų) paleidimų, dar didesne jėga“, – Irano valstybinė televizija pirmadienį citavo generolą Ramazaną Sharifą.

Jis sakė, kad sekmadienį buvo paleistos šešios raketos, nuskriejusios maždaug 700 kilometrų. R.Sharifo teigimu, ši ataka buvo „sėkminga“, bet „ribota“.

Kerštas už teroristinį išpuolį

Raketos buvo paleistos iš vakarų Irano į Sirijos šiaurės rytinę Deir Ezoro provinciją. Revoliucinė gvardija teigia besitaikiusi į „teroro bazes“.

Revoliucinės gvardijos pranešime, kuris buvo paskelbtas tinklalapyje „Sepahnews“, tos raketos buvo „kerštas“ už birželio 7-osios IS atakas Teherane.

Revoliucinės gvardijos pranešime, kuris buvo paskelbtas tinklalapyje „Sepahnews“, tos raketos buvo „kerštas“ už birželio 7-osios IS atakas Teherane.

„Vidutinio nuotolio raketos buvo paleistos iš (vakarinių) Kermanšaho ir Kurdistano provincijų; buvo nukauta daug teroristų ir sunaikinta daug ginkluotės“, – rašoma pranešime.

Jame teigiama, kad ataka buvo nukreipta į „teroristų štabo bazę Deir Ezore“. Ši rytinė Sirijos provincija yra turtinga naftos.

Birželio 7 dieną parlamento kompleksą ir Irano islamo revoliucijos lyderio Ruhollah Khomeini mauzoliejų atakavę užpuolikai šaudė ir sprogdino bombas. Žuvo iš viso 17 žmonių.

Už išpuolius atsakomybę prisiėmė IS.

Islamo revoliucinės gvardijos kariai, kurie kaltino prie atakų prisidėjus Saudo Arabiją, pažadėjo už išpuolius atkeršyti.

Aukšto rango Irano pareigūnai taip pat dėl atakų kaltino Rijadą. Jų teigimu, Saudo Arabija Irane „populiarino teroristines grupuotes“.

Iranas yra vienas iš pagrindinių Sirijos prezidento Basharo al Assado režimo sąjungininkų. Damaską taip pat palaiko Rusija ir Irano remiamas Libano šiitų kovotojų judėjimas „Hezbollah“.

Iranas į Siriją yra pasiuntęs patarėjų kariniais klausimais bei tūkstančius iš Irano bei kaimyninių Afganistano ir Pakistano šiitų bendruomenių surinktų „savanorių“ kovotojų.

Konfliktas Sirijoje įsiplieskė 2011-ųjų kovą.

Šių metų kovą paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad Sirijoje ir Irake žuvo apie 2 100 Irano siųstų kovotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius