Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas po atakų Teherane susekė ir nukovė kelis įtariamus IS narius

Iranas po dviejų praėjusios savaitės atakų Teherane susekė ir nukovė kelis įtariamus džihadistų judėjimo „Islamo valstybės“ (IS) narius, tarp jų – numanomą atakų sumanytoją, pranešė pareigūnai.
„Islamo valstybės“ vėliava
Iranas po atakų Teherane susekė ir nukovė kelis įtariamus IS narius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po 17 gyvybių pareikalavusių trečiadienio atakų buvo areštuota dešimtys įtariamųjų. Tai buvo pirmos atakos Irane, už kurias atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“.

Vėlai sekmadienį policija pietinėje Hormozgano provincijoje nukovė keturis įtariamus IS narius, sakė policijos vadas Azizollah Maleki, kurį pirmadienį citavo naujienų agentūra ISNA.

„Du iš nukautų nusikaltėlių buvo užsienio piliečiai ... Kitų narių tapatybė tiriama“, – sakė A.Maleki. Jis pridūrė, kad per reidą buvo paimta ginklų ir IS vėliava.

Iranas paskelbė, kad trečiadienio atakas prieš parlamentą ir islamo revoliucijos lyderio ajatolos Ruhollah Khomeini mauzoliejų įvykdė penki iraniečiai, kurie buvo prisidėję prie IS ir lankėsi šios grupuotės bastionuose Irake bei Sirijoje.

M.Alavi: „Organizatorius, kontroliavęs komandą, ... pabėgęs iš šalies, ... sumokėjo už savo nusikaltimus, bendradarbiaujant valstybių sąjungininkių žvalgybos tarnyboms.“

Šeštadienį vakare žvalgybos ministras Mahmoudas Alavi sakė, kad įtariamas atakų sumanytojas buvo susektas ir nukautas už šalies ribų.

„Organizatorius, kontroliavęs komandą, ... pabėgęs iš šalies, ... sumokėjo už savo nusikaltimus, bendradarbiaujant valstybių sąjungininkių žvalgybos tarnyboms“, – valstybinei televizijai sakė M.Alavi, bet daugiau detalių nepateikė.

Po atakų buvo areštuotas mažiausiai 41 įtariamas IS narys, sakė M.Alavi. Pasak jo, Iranas pastaraisiais mėnesiais vis dažniau išardydavo įtariamų džihadistų kuopelių.

Per vienus metus iki 2017-ųjų kovo buvo išardytos „45 kuopelės, o vien per pastaruosius pustrečio mėnesio – daugiau kaip 25 teroristų kuopelės“, sakė jis.

Pareigūnai pranešė įtariamų IS narių areštavę Teherane ir sostinės apylinkėse, taip pat centriniame šalies regione, pietiniuose rajonuose ir vakarinėse provincijose prie Irako sienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius