-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas prašo Interpolo suimti įtariamąjį dėl Natanzo sabotažo

Iranas paprašė Interpolo padėti sulaikyti įtariamąjį dėl sabotažo akto Natanzo branduoliniame objekte, dėl kurio Teheranas kaltina Izraelį, sekmadienį pranešė vienas vietos laikraštis.
Irano vėliava
Irano vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Iranas Izraelis

Nacionalinė televizija paskelbė įtariamojo – 43 metų Rezos Karimi – nuotrauką ir pranešė, kad Žvalgybos ministerija nustatė jo vaidmenį praėjusią savaitę Natanze įvykdytame „sabotažo“ akte.

Pasak televizijos, įtariamasis „prieš įvykį pabėgo iš šalies“, o „šiuo metu vykdomos teisinės procedūros siekiant jį sulaikyti ir grąžinti į šalį“.

Nei valstybinė televizija, nei kitos žiniasklaidos priemonės daugiau informacijos apie įtariamąjį nepateikė. Žvalgybos ministerija kol kas oficialaus pareiškimo nepaskelbė.

Interpolo interneto tinklapyje viešai skelbiamame „raudonųjų pranešimų“ – tarptautinių prašymų surasti ir sulaikyti asmenis – sąraše sekmadienio vidurdienį R.Karimi pavardės nebuvo.

Pasak Irano atominės energijos organizacijos (IAEO), prieš savaitę įvyko „nedidelis sprogimas“ Natanzo komplekso elektros skirstymo sistemoje.

Irano užsienio reikalų ministerija apkaltino didžiausią šalies priešininką Izraelį įvykdžius „branduolinio teroro“ aktą ir pažadėjo atkeršyti.

Izraelis nei patvirtino, nei paneigė savo dalyvavimo, tačiau visuomeninis radijas, remdamasis neįvardytais žvalgybos šaltiniais, pranešė, jog sabotažo operaciją įvykdė Izraelio žvalgybos agentūra „Mossad“.

Pagrindinis derybų tikslas – pasiekti, kad Jungtinės Valstijos, pasitraukusios iš pakto 2018 metais vadovaujant tuomečiam prezidentui Donaldui Trumpui, į jį sugrįžtų ir kad Iranas vėl laikytųsi svarbiausių įsipareigojimų dėl branduolinės programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius