Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas ragina būsimą JAV administraciją suprasti, kad sankcijos yra neveiksmingos

Irano prezidentas Hassanas Rouhani šeštadienį pareiškė besitikįs, kad būsima JAV administracija supras, jog sankcijos neprivers Teherano nusileisti Vašingtono politikai.
Iranas
Iranas / ZUMAPRESS.com

Amerikiečių prezidentas Donaldas Trumpas, kuris, regis, priartėjo prie pralaimėjimo antradienio įvykusiuose rinkimuose savo varžovui demokratui Joe Bidenui, 2018 metais išvedė JAV iš istorinio branduolinio susitarimo su Teheranu. Nuo to laiko Vašingtonas taiko Teheranui „maksimalaus spaudimo“ politiką ir griežtas sankcijas.

„Tikimės, kad trejų metų patirtis išmokys kitą Amerikos administraciją laikytis įstatymų ir reglamentų bei sugrįžti prie įsipareigojimų vykdymo“, – per televiziją transliuotoje kalboje pabrėžė H.Rouhani.

„Mūsų žmonės pastaruosius trejus metus kentėjo nuo ekonominio terorizmo ir demonstravo beprecedentį atsparumą bei kantrybę“, – pridūrė prezidentas.

Anot H.Rouhani, Iranas „ir toliau demonstruos atsparumą bei kantrybę, kol kita pusė paklus įstatymams ir reglamentams“.

Šiitiška respublika tikisi, kad „tie, kas įveda sankcijas, supranta, kad jų pasirinktas kelias buvo neteisingas ir kad jie bet kokiu atveju nepasieks savo tikslų“.

Iraniečių pareigūnai pareiškė, kad dėmesį sutelks į naujos JAV administracijos politiką, o ne į tai, kas konkrečiai taps prezidentu.

Teheranas taip pat pabrėžė, kad Vašingtonui nusprendus sugrįžti prie branduolinės sutarties vykdymo Iranas lauktų iš JAV kompensacijos už žalą, padarytą dėl išstojimo, taip pat „garantijų“, kad tokia situacija nebepasikartos.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei antradienį pareiškė, kad rinkimai JAV „neturės jokio poveikio“ Teherano politikai Vašingtono atžvilgiu.

J.Bidenas pažadėjo eiti „patikimu keliu grįžimo prie diplomatijos [su Iranu] link“, jei laimės prezidento postą. Demokratų kandidatas taip pat užsiminė apie galimybę sugrįžti prie branduolinės sutarties, sudarytos 2015 metais, kuomet jis ėjo viceprezidento pareigas Baracko Obamos administracijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius