Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iranas ragina tarptautinę bendriją sureaguoti į Izraelio smūgį Damaske

Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amir-Abdollahianas (Hoseinas Amir Abdolahianas) pirmadienį paragino tarptautinę bendruomenę imtis veiksmų po to, kai per Izraelio išpuolį prieš Irano konsulatą Damaske žuvo aukšto rango revoliucijos gvardijos vadas ir kiti asmenys.
Hummam Sheikh Ali / ZUMAPRESS.com
Hummam Sheikh Ali / ZUMAPRESS.com

H. Amir-Abdollahianas, kalbėdamas telefonu su savo kolega iš Sirijos Faisalu Mekdadu, „dėl šių veiksmų padarinių apkaltino sionistinį režimą ir pabrėžė, kad tarptautinė bendruomenė turi rimtai reaguoti į tokius nusikalstamus veiksmus“, teigiama Irano užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), kuri remiasi plačiu šaltinių tinklu Sirijoje, kiek anksčiau sakė, kad per Izraelio smūgį Irano konsulato priestatui Damaske pirmadienį žuvo aštuoni žmonės, tarp kurių buvo ir Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) užsienio operacijų padalinio vadas Libane ir Sirijoje.

Jo žūtį patvirtino Irano valstybinė žiniasklaida.

Naujienų agentūros AFP korespondentas iš įvykio vietos patvirtino, kad šalia konsulato esantis pastatas prabangiame Damasko rajone buvo sulygintas su žeme.

„Izraelio raketos [...] sugriovė Irano ambasados priestatą [...] Damaske, žuvo aštuoni žmonės“, – sakė SOHR.

„Irano Islamo Respublikos ambasadorius Damaske Hosseinas Akbari (Hoseinas Akbaris) ir jo šeima per Izraelio ataką nenukentėjo“, – teigė Irano naujienų agentūra „Nour“.

Tačiau valstybinė žiniasklaida pranešė, kad žuvo Mohammadas Reza Zahedi (Mohamadas Reza Zahedis), vienas iš IRGC užsienio operacijų padalinio – „Quds“ (Jeruzalės) pajėgų – vyresniųjų vadų.

Sirijos užsienio reikalų ministras F. Mekdadas pasmerkė Izraelio smūgį ir tvirtino, kad išpuolis neturės įtakos abiejų sąjungininkių ryšiams.

„Griežtai smerkiame šį bjaurų teroristinį išpuolį, kurio taikiniu tapo Irano konsulato pastatas Damaske ir per kurį žuvo daug nekaltų žmonių“, – sakoma F. Mekdado pareiškime, kurį perdavė Sirijos oficialioji naujienų agentūra SANA.

Izraelis, kuris ne kartą sakė, kad neleis nesutaikomam priešininkui Iranui stiprinti savo pozicijų Sirijoje, šio pranešimo kol kas nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius