Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas „visa jėga atsakys“ į bet kokią karinę grėsmę, sako jo aukščiausiasis lyderis Ali Khamenei

Iranas „visa jėga atsakys“ į bet kokią ataką ar karinių veiksmų grėsmę, ketvirtadienį pareiškė šalies aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei, reaguodamas į Izraelio perspėjimą, kad pasaulis privalo imtis veiksmų ir neleisti Teheranui įsigyti branduolinių ginklų.
Ajatola Ali Khamenei sveikinasi su Irano kariuomenės vadais.
Ajatola Ali Khamenei sveikinasi su Irano kariuomenės vadais. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iranas „atsakys į bet kokią agresiją ar net grasinimus visa jėga ir taip, kad sunaikins tuos agresorius iš vidaus“, – remiantis oficialia interneto svetaine, sakė A.Khamenei Teherano karo mokyklos studentams.

Pasak A.Khamenei, ši žinia skirta Irano priešams, „ypač Amerikai ir jos marionetėms bei sionistiniam režimui“.

ES greitai gali skelbti naujas sankcijas Iranui

Europos Sąjungos (ES) šalių vyriausybės gali artimiausiomis savaitėmis paskelbti naujų sankcijų Iranui paketą, ketvirtadienį praneša Izraelio laikraštis „Jerusalem Post“, remdamasis Europos diplomatais.

ES šalių vadovybė jau pradėjo preliminarias derybas dėl sugriežtintų priemonių Teheranui.

Pasak diplomatų, pirmieji siūlymai dėl sankcijų bus parengti 2011 metų gruodžio 1 dieną ES užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje.

„Ekspertai aptaria kai kuriuos klausimus, tačiau sunku numatyti diskusijos rezultatus“, – sakė nenorėjęs pavardės skelbti Europos diplomatas. Pasak jo, neaišku, kada ekspertai sutars dėl naujų sankcijų.

Kitas diplomatas vylėsi, kad sprendimas bus priimtas iki gruodžio 1 dienos.

Stambios Izraelio investicinės kompanijos ekspertai mano, kad Vakarai neišdrįs smogti Irano branduoliniams objektams dėl nepateisinamos rizikos pasaulio ekonomikai.

Smūgis Iranui kainuotų pasaulio ekonomikai pernelyg brangiai, mano ekspertai

Stambios Izraelio investicinės kompanijos ekspertai mano, kad Vakarai neišdrįs smogti Irano branduoliniams objektams dėl nepateisinamos rizikos pasaulio ekonomikai, ketvirtadienį rašo laikraštis „Jerusalem Post“.

„Staigus naftos kainų šuolis, karinės išlaidos, nuostoliai pasaulio ekonomikai – pasaulio šalys nesutiktų mokėti tokią didelę kainą, imdamiesi rimtų veiksmų prieš Iraną“, – cituoja leidinys kompanijos „Clal Finance“ vyriausią ekonomistą Amirą Kahanovichių.

„Deja, atrodo, kad branduolinis Iranas – priimtiniausias scenarijus“, – pridūrė ekspertas.

Antradienį TATENA paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad Iranas po 2003-iųjų tęsė su branduoliniais ginklais susijusius tyrimus. Izraelis ir JAV pagrasino Teheranui naujomis sankcijomis ir netgi atakomis prieš Irano branduolinius objektus.

Iranas šiuos kaltinimus neigia.

Rusija nepritaria, kad sankcijomis būtų siekiama išspręsti Irano branduolines problemas

Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Sergejus Lavrovas mano, kad JAV siekis spręsti daugelį konfliktų taikant sankcijas yra neteisingas.

„Mes įsitikinę, kad tai ne tas kelias ir kad reikia spręsti konfliktus, ginčus, krizes įtraukiant visas jų šalis, ar tai būtų Palestinos ir Izraelio konflikto sureguliavimas, ar Irano branduolinė programa, ar branduolinė Korėjos pusiasalio problema“, – sakė jis interviu televizijos kanalui „Rossija-24“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius