Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane įvykdyta mirties bausmė 2017 metų protestus skatinusiam žurnalistui

Irane įvykdyta mirties bausmė buvusiam opozicijos veikėjui ir žurnalistui Ruhollah Zamui, kurį laiką gyvenusiam tremtyje Prancūzijoje, apkaltintam 2017 metais kilusių didelių protestų dėl ekonominės padėties kurstymu internetu, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Žvakė
Žvakė / 123RF.com nuotr.

Irano valstybinė televizija ir naujienų agentūra IRNA nurodė, kad R.Zamas buvo pakartas anksti šeštadienio rytą, aukščiausiajai teismo institucijai patvirtinus nuosprendį dėl nusikaltimų prieš šiitišką respubliką rimtumo.

Birželį teismas skyrė R.Zamui mirties bausmę, pripažinęs jį kaltu dėl „pasaulyje skleisto pakrikimo“. Tokia formuluotė dažnai vartojama bylose, susijusiose su šnipinėjimu arba mėginimais nuversti Irano vyriausybę.

R.Zam’s tinklalapyje ir populiariame socialinio tinklo „Telegram“ kanale būdavo skelbiamas planuojamų protestų laikas ir kompromituojanti informacija apie pareigūnus, tiesiogiai metant iššūkį Irano šiitų teokratijai.

Demonstracijos, prasidėjusios 2017 metų pabaigoje, buvo didžiausias iššūkis Irano valdžiai nuo 2009 metų Žaliojo judėjimo protestų. Jos taip pat tapo pagrindu panašiems masiniams neramumams praeitų metų lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius