Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane įvykdyta mirties bausmė nuteistam prekybos žmonėmis vadeivai

Iranas šeštadienį įvykdė mirties bausmę vyrui, nuteistam už tai, kad vadovavo prekybos žmonėmis ir prostitucijos grupuotei, praėjus dienai po to, kai buvo pakarti trys vyrai, susiję su protestais, kuriuos sukėlė Mahsos Amini mirtis, pranešė teismai.
Iranas
Iranas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Aukščiausiajam teismui patvirtinus nuosprendį Shahrouzui Sokhanvari, dar žinomam kaip Alexas, šį rytą jis buvo pakartas“, – teigiama teismų naujienų svetainėje „Mizan Online“.

Sh. Sokhanvari buvo apkaltintas „korupcija žemėje“ dėl „plataus tarptautinio prostitucijos tinklo, į kurį buvo įtraukiamos Irano ir užsienio merginos, sukūrimo ir valdymo“, pridūrė „Mizan Online“.

Teismas nurodė, kad nuteistasis iš Irano išvyko 1983 metais, gyveno Indijoje, Malaizijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Ukrainoje ir Jungtinėse Valstijose, kol pareigūnai jį sulaikė užsienyje ir 2020 metais sugrąžino į Iraną.

Jame nenurodyta nei šalis, kurioje jis buvo sulaikytas, nei procesas, dėl kurio jis buvo suimtas.

Sh. Sokhanvari mirties bausmė įvykdyta kitą dieną po to, kai Iranas pakorė tris vyrus, pripažintus kaltais dėl „moharebeh“ – „karo prieš Dievą“ pagal Irano šariato teisę – už tai, kad lapkričio 16 dieną centriniame Isfahano mieste vykusioje demonstracijoje nušovė tris saugumo pajėgų narius.

Penktadienį įvykdytas egzekucijas pasmerkė Vakarai ir už Islamo respublikos ribų įsikūrusios žmogaus teisių grupės.

Šalį pilietiniai neramumai krėtė nuo 2022-ųjų rugsėjo 16 dienos, kai mirė suimta 22 metų Irano kurdė M. Amini, įtariama pažeidusi griežtą šalies moterų aprangos kodą.

Norvegijoje įsikūrusios organizacijos „Iran Human Rights“ (IHR) duomenimis, nuo metų pradžios Irane mirties bausmė įvykdyta daugiau kaip 220 žmonių.

Žmogaus teisių grupių, įskaitant „Amnesty International“, duomenimis, šioje šalyje kasmet įvykdoma daugiau mirties bausmių nei bet kurioje kitoje šalyje, išskyrus Kiniją.

Praėjusiais metais Irane mirties bausmė buvo įvykdyta mažiausiai 582 žmonėms, o tai yra didžiausias skaičius nuo 2015-ųjų, teigė abi grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius