-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane įvykdyta mirties bausmė vyrui, kurio byla sulaukė tarptautinio dėmesio

Irano valstybinė televizija šeštadienį pranešė, kad šalyje buvo įvykdyta mirties bausmė už nužudymą nuteistam 27 metų imtynininkui, dėl kurio gyvybės išsaugojimo į Teheraną buvo kreipęsis JAV prezidentas Donaldas Trumpas
Irano vėliava
Irano vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinė televizija citavo Farso provincijos vyriausiąjį teisėją Kazemą Mousavi, kuris sakė, kad už Hassano Turkmano nužudymą nuteistam Navidui Afkari mirtis bausmė buvo įvykdyta šį rytą kalėjime Širaze.

Dėl N.Afkari bylos vyko socialinės žiniasklaidos kampanija. Jos metu jis ir jo broliai buvo vaizduojami kaip aukos, į kurias nusitaikyta dėl dalyvavimo 2018 metų protestuose prieš Irano šiitišką teokratiją. Pareigūnai kaltino N.Afkari per tuos neramumus Širaze nudūrus vandens tiekimo kompanijos darbuotoją.

Praėjusią savaitę Irano televizijos parodė N.Afkari prisipažinimą. Reportažas priminė šimtus kitų pastarąjį dešimtmetį paskelbtų įtariamų prievartinių prisipažinimų.

Praėjusią savaitę JAV prezidentas D.Trumpas tviteryje išreiškė susirūpinimą dėl N.Afkari bylos.

„Irano lyderiams: labai įvertinčiau, jei jūs išsaugotumėte šio jauno vyro gyvybę ir neįvykdytumėte jam mirties bausmės“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius