Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane per sprogimą chemijos gamykloje nukentėjo dešimtys žmonių

Irano pietuose veikiančioje chemijos gamykloje nugriaudėjus sprogimui nukentėjo dešimtys žmonių, dauguma jų – nesunkiai, antradienį pranešė valstybinė televizija.
Gaisras
Ugnis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Iranas Sprogimas

Nelaimė įvyko pirmadienio vakarą chemijos gamykloje pietinės Farso provincijos Firuzabado mieste, esančiame už maždaug 770 km į pietus nuo sostinės Teherano. Remiantis pranešimu, sprogimas įvyko dėl nuotėkio iš amonio cisternos.

Televizijos duomenimis, po sprogimo kilo gaisras, kurį ugniagesiams pavyko greitai užgesinti.

Pasak provincijos sveikatos departamento vadovo Vahido Hosseini, iš 133 hospitalizuotų sužeistųjų 114 suteikus pagalbą buvo išrašyti iš ligoninių. Dauguma nukentėjusiųjų – gamyklos darbuotojai.

Antradienį valdžia vėl atidarė šalia gamyklos esantį kelią, kuris po sprogimo buvo uždarytas. Ši gamykla pradėjo veikti 2020 metais.

Iranas retsykiais praneša apie gaisrus ar sprogimus savo pramonės objektuose. Tokie incidentai dažniausiai paaiškinami techniniais gedimais. Jau daugelį metų Vakarų valstybių Iranui taikomos ekonominės sankcijos neleidžia šaliai gauti originalių atsarginių dalių ir naujos įrangos.

Be to, pastaraisiais metais kai kurie svarbūs šiitiškos respublikos kariniai ir branduoliniai objektai tapo išpuolių taikiniais. Iranas dėl šių atakų kaltina savo nesutaikomą priešininką Izraelį.

Vasarį didžiulis gaisras kilo Irano revoliucinei gvardijai priklausančioje bazėje vakarinėje Kermanšaho provincijoje, kur buvo laikoma daug variklinio alyvos ir kitų degių medžiagų. Per incidentą liepsnos apgadino bazės angarą, tačiau apie nukentėjusius žmones nebuvo pranešta.

To įvykio išvakarėse internete pasirodė nepatvirtintų pranešimų apie kelis sprogimus Kermanšaho šiaurėje – strategiškai svarbiame rajone, kur yra daug karinių objektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius