Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane sulaikytas „Newsweek“ žurnalistas, praneša žurnalas

Irane žurnalui „Newsweek“ dirbantis kanadiečių žurnalistas sekmadienį šioje šalyje buvo sulaikytas nepateikus jam jokių kaltinimų, pranešė žurnalas, kuris priduria, kad apie Maziarą Bahari nuo to laiko nieko nebuvo girdėti.
Protesto akcija
Protesto akcija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Iranas

„Newsweek“ griežtai smerkia šį neteisėtą sulaikymą ir ragina Irano vyriausybę tuoj pat jį paleisti“, – sakoma Niujorke leidžiamo savaitinio žurnalo pareiškime.

Jame nurodoma, kad žurnalistą M.Bahari, kuris Irane gyvena ir apie jo įvykius pranešinėja visą pastarąjį dešimtmetį, „iraniečių pareigūnai sulaikė be jokių kaltinimų ir nuo to laiko apie jį nieko nebuvo girdėti“.

Objektyvus žurnalistas

„Pono Bahari Irano (įvykių) nušvietimas „Newsweek“ ir kitiems leidiniams visada būdavo teisingas, jis visada detaliai išdėstydavo visas klausimų puses. Jis gerai dirbo su skirtingomis administracijomis Tehrane, įskaitant dabartinę“, – sakoma pareiškime.

Jame pažymima, jog įvairūs pranešimai rodo, kad po birželio 12-ąją įvykusių Irano rinkimų ten buvo sulaikyta iki 20 žurnalistų ir tinklaraštininkų.

Irano valdžia po šių rinkimų, kurie išprovokavo protestų bangą, suvaržė užsienio žiniasklaidos galimybes nušviesti gatvių protestus Teherane ir dėl neramumų, per kuriuos žuvo mažiausiai 17 žmonių, apkaltino Jungtines Valstijas, Didžiąją Britaniją ir Vakarų žiniasklaidą.

Sekmadienį Irano valdžia vienam BBC korespondentui nurodė per 24 valandas išvykti iš šalies. 

Suėmimai tęsiasi

Taip pat pranešama, kad Iranui bandant suvaldyti didžiausią savo krizę po Islamo revoliucijos, per susirėmimus Teherane buvo areštuoti mažiausiai 457 žmonės, pirmadienį pranešė valstybinis radijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius