Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane toliau vyksta moksleivių apsinuodijimai

Keliose Irano mokyklose šeštadienį apsinuodijo dešimtys moksleivių, pranešė vietos žiniasklaida, taip pratęsdami mįslingų apsinuodijimų seriją, kuri jau kelis mėnesius drebina šalį.
Greitoji pagalba Irane
Greitoji pagalba Irane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo lapkričio pabaigos daugelyje mokyklų, daugiausia mergaičių, įvyko staigių apsinuodijimų dujomis ar toksinėmis medžiagomis, dėl kurių kai kuriais atvejais mokiniai apalpo ir buvo paguldyti į ligoninę.

Valstybinės televizijos IRIB naujienų agentūra citavo vietos pareigūną ir pranešė, kad mažiausiai „60 mokinių apsinuodijo mergaičių mokykloje Haftkelio mieste“ naftos turtingoje pietvakarinėje Chuzestano provincijoje.

Kelios moksleivės buvo apnuodytos „penkiose Ardabilio mokyklose šiaurės vakaruose“, kur aukoms pasireiškė „nerimo, dusulio ir galvos skausmo simptomai“, naujienų agentūrai sakė provincijos medicinos pareigūnas.

Vakarų Azerbaidžano provincijos sostinės Urmijos miesto šiaurės vakaruose „kelios moksleivės, pasijutusios blogai, šeštadienį buvo nugabentos į ligoninę“, pranešė naujienų agentūra ILNA, nepateikdama išsamesnės informacijos.

Kovo 7 dieną pateiktais oficialiais duomenimis, daugiau kaip 230 įstaigų, esančių 25 iš 31 šalies provincijos, apsinuodijo „daugiau kaip 5000 mokinių“.

Penktadienį parlamento narys Hamidreza Kazemi, nacionalinio faktų nustatymo komiteto, sudaryto šiems atvejams tirti, vadovas, patikslino, kad „galutinė ataskaita“ bus paskelbta „per dvi savaites“.

„Gavome pranešimų iš įvairių institucijų ir nagrinėjame šį klausimą, kad galėtume pateikti išvadas parlamentui“, – jo žodžius citavo valstybinė televizija.

Kovo 6 dieną Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei paragino skirti „griežtas bausmes iki mirties bausmės“ asmenims, pripažintiems atsakingais už apnuodijimus, kuriuos jis pavadino „neatleistinais nusikaltimais“.

Apnuodijimo atvejai prasidėjo praėjus dviem mėnesiams po to, kai Irane prasidėjo protestų judėjimas, kurį išprovokavo 22 metų Mahsos Amini mirtis areštinėje rugsėjo 16 dieną po to, kai buvo suimta už tai, kad, kaip įtariama, pažeidė griežtą moterų aprangos kodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius