-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano ajatolos atsakas D.Trumpui: „Ačiū, kad parodei tikrąjį Amerikos veidą“

Iranui bandant atrasti bendrą kalbą su naujuoju JAV prezidentu Donaldu Trumpu, šalies dvasinis lyderis įgėlė naujajam Vakarų pasaulio lyderiui. „The New York Times“ teigimu, kalbėdamas su Irano karinių oro pajėgų atstovais ajatola Ali Khamenei sarkastiškai padėkojo D.Trumpui, kad šis atskleidė „tikrąjį Amerikos veidą“.
Irano ajatola Ali Khamenei atiduoda pagarbą karinių oro pajėgų nariams
Irano ajatola Ali Khamenei atiduoda pagarbą karinių oro pajėgų nariams / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Mes dėkingi šiam džentelmenui, kuris atsirado“, – sakė ajatola. Irano pareigūnai neįprastai ramiai reagavo į naujojo JAV prezidento kritiką. Nuo komentarų susilaikė net ir kietosios linijos šalininkai.

D.Trumpas įtraukė Iraną į septynių valstybių, kurių piliečiams draudžiama atvykti į JAV, sąrašą, o nacionalinis gynybos patarėjas Michaelas Flynnas pareiškė, kad dėl balistinės raketos bandymo Iranas yra įspėjamas.

Vašingtonas paskelbė ir apie sankcijas, kurios palietė 25 Irano politinius lyderius ir konkrečias įmones.

„Dalykai, kuriuos mes kalbėjome pastaruosius trisdešimt metų – politinė, ekonominė, socialinė korupcija Amerikos valdžioje – šis žmogus atėjo ir paviešino juos rinkimų kampanijos metu ir po jos“, – gyrė D.Trumpą ajatola.

Ajatolos teigimu, incidentas, kai po draudimo atvykti į JAV įsigaliojimo penkerių metų berniukas buvo surakintas antrankiais Vašingtono Dulles oro uoste, „rodo tikrąsias Amerikos žmogaus teises“.

Tiesa, JAV pareigūnai paneigė gandą, kad berniukas buvo surakintas antrankiais, o Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris pabrėžė, kad patikra galioja visiems, nepaisant jų amžiaus, lyties, rasės ir kitų požymių.

Praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose D.Trumpas aiškino, kad Iranas turėtų būti dėkingas už tai, koks naudingas jiems buvo prezidentas Barackas Obama, sudaręs susitarimą ir panaikinęs sankcijas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas kalbasi su Vladimiru Putinu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas kalbasi su Vladimiru Putinu

Ajatola Ali Khamenei pasišaipė ir iš šio pareiškimo. „Kodėl?“, – retoriškai klausė jis. „Padėkoti jam už „Daesh“, karus Irake ir Sirijoje ar paramą 2009 metų neramumams?“, – rašė Irano dvasinis lyderis.

Ali Khamenei taip pat paskelbė, kad Teherane penktadienį vyks protestas, kuriame Irano visuomenė pareikš savo nuomonę apie naujosios JAV administracijos grasinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius