-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano atominė bomba paskatintų masišką žydų bėgimą

23 proc. Izraelio gyventojų pasirengę išvykti iš šalies, jeigu paaiškėtų, kad Iranas pasigamino atominį ginklą. Apklausos, kurią atliko Tel Avivo universiteto Irano studijų centras, rezultatus paskelbė Izraelio laikraštis „Haaretz“.
Irano vidutinio nutolio raketa „Sejil 2“
Irano vidutinio nuotolio raketa „Sejil 2“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

85 proc. apklaustųjų pareiškė, kad baugina galimybė, jog Iranas gali pasigaminti atominę bombą. 57 proc. mano, kad JAV ketinimai priversti Iraną pradėti derybas dėl branduolinės programos bus nerezultatyvūs. 41 proc. respondentų įsitikinęs, kad Izraelis turi smogti Irano branduoliniams objektams nelaukdamas derybų rezultatų.

Vienas iš apklausos organizatorių pareiškė, kad jos rezultatai liudija Izraelio visuomenėje esant negatyvių procesų. Jo nuomone, žmonės Irano branduolinės grėsmės baiminasi labiau nei derėtų. Mokslininkas įsitikinęs, kad Irano vadovybės veiksmai yra prognozuojami, o islamo respublikos valdžia supranta, kad po Izraelio užpuolimo įvyktų Irano sunaikinimas.

Gegužės 20 dieną Irane sėkmingai išbandyta kietojo kuro raketa „Sejil 2“, kuri gali nuskrieti iki Izraelio teritorijos. Šią informaciją jau patvirtino Pentagonas. Prieš kelias dienas JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad sankcijos Teheranui bus sugriežtintos, jeigu Iranas atsisakys atnaujinti derybas dėl branduolinės programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius