-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano kino režisieriui ir aktorei neleista išvykti iš šalies

Tarptautinėmis premijomis apdovanotam Irano kino režisieriui ir žymiai aktorei, kurie yra opozicijos šalininkai, neleista išvykti iš šalies, penktadienį pranešė naujienų agentūros.
Režisierius Jafaras Panahis
Režisierius Jafaras Panahis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Iranas

„Trečiadienio vakare aš turėjau vykti į Prancūziją, tačiau Chomeinio oro uoste iš manę atėmė pasą, todėl negalėjau išskristi“, – naujienų agentūrai ILNA sakė režisierius Jafaras Panahi.

„Saugumo pareigūnas man parodė dokumentą, kad man neleidžiama išvykti iš šalies ir kad aš turiu prisistatyti valdžios atstovams“, – pridūrė jis.

Birželio 30 dieną J.Panahi ir jo šeimos nariai buvo trumpai sulaikyti Teherano kapinėse, kur dalyvavo per protesto demonstracijas žuvusių žmonių pagerbimo renginyje. Neramumai Irane prasidėjo po birželio 12 dienos prezidento rinkimų, opozicijai pareiškus, kad jie buvo suklastoti.
J.Panahi ILNA pasakojo, kad iš Prancūzijos jis turėjo skristi į Indiją, kur turėjo dalyvauti dviejų kino festivalių vertinimo komisijoje.

Žymus naujos bangos Irano kino režisierius buvo apdovanotas garbingais Venecijos ir Berlyno kino festivalių prizais, tačiau, nepaisant tarptautinės sėkmės, J.Panahi kūryba jo gimtojoje šalyje susidūrė su cenzūra.

Naujienų agentūra ISNA taip pat pranešė, kad spalio 8 dieną iš šalies buvo neleista išvykti žymiai aktorei Fatemeh Motamed–Aria.

Aktorė vaidino daugiau kaip 40 filmų, kuriuose daugiausia nagrinėjamos socialinės problemos. Ji pasisako už reformas Irano visuomeniniame gyvenime.

Aktorė ISNA pasakojo, kad ji ketino skristi į Jungtines Valstijas, kur ją pakvietė Amerikos kino meno akademija, kasmet skirianti „Oskaro“ apdovanojimus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius