Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano laivų statykloje kilo gaisras

Irano laivų statykloje pietvakariniame Bušehro uostamiestyje trečiadienį kilo gaisras, per kurį buvo apgadinti keli statomi laivai, bet žmonės nenukentėjo, pranešė vietos žiniasklaida.
Gaisras laisvų statykloje „Delvar Kashti Bushehr“
Gaisras laisvų statykloje „Delvar Kashti Bushehr“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Laivų statybos įmonėje „Delvar Kashti Bushehr“ įsiplieskė didžiulis gaisras“, o tiršti dūmai apgaubė teritoriją į pietus nuo Bušehro, pranešė valstybinė televizija IRIB.

Liepsnos apgadino nuo penkių iki septynių laivų, o gaisro priežastis dar nenustatyta, pareiškė Bušehro vyriausybės pareigūnas Jahangiras Dehghani, kurio žodžius citavo pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA.

IRIB tinklalapyje paskelbtame vaizdo įraše matyti ugniagesių automobilis ir keli vyrai, pilantys vandenį ant rusenančių laivų, tikriausiai skirtų žvejybai.

Irano vienintelė atominė elektrinė yra maždaug 20 km atstumu nuo Bušehro.

Irano karinius ir civilinius objektus pastarosiomis savaitėmis užklupo virtinė gaisrų bei sprogimų.

Birželio pabaigoje sostinę Teheraną sudrebino du sprogimai: vienas nugriaudėjo netoli karinio poligono, o kitas – sveikatos priežiūros centre. Per pastarąjį incidentą žuvo 19 žmonių.

Sprogimas praėjusią savaitę įvyko ir vienoje gamykloje į pietus nuo sostinės, kuomet žuvo du žmonės, taip pat pranešta apie incidentą Natanzo branduoliniame komplekse, esančiame maždaug už 250 km į pietus nuo Teherano.

Iraniečių valdžia gaisrą Natanzo komplekse nedetalizuodama pavadino „nelaimingu atsitikimu“, o vėliau pareiškė, jog „saugumo sumetimais“ neatskleis jo priežasties.

Gaisrų ir sprogimų virtinė pakurstė Irane spėliones, kad šie įvykiai yra Teherano pagrindinio priešo Izraelio sabotažo rezultatas.

Žydų valstybė kaltina šiitišką respubliką siekiant įgyti atominę bombą, nors pats Iranas tvirtina, kad jos branduolinė programa yra visiškai taiki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius