Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano ministras: JAV įvestas kelionių draudimas iš tikrųjų gėdingas

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas penktadienį sakė, kad naujasis JAV įvestas draudimas atvykti žmonėms iš šešių musulmoniškų valstybių yra „iš tikrųjų gėdingas“.
Mohammadas Javadas Zarifas
Irano ministras: JAV įvestas kelionių draudimas „iš tikrųjų gėdingas“ / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

„JAV dabar draudžia iraniečių senelėms pasimatyti su savo vaikaičiais, iš tikrųjų gėdingai pademonstruodamos aklą priešiškumą visiems iraniečiams“, – tviteryje parašė M.J.Zarifas.

Ketvirtadienį vakare įsigaliojo laikinas draudimas atvykti į Jungtines Valstijas žmonėms iš šešių musulmoniškų valstybių, neturintiems bona fide (reikšmingų, tikrų) ryšių Amerikoje. Atvykti gali tėvai, broliai, seserys, bet negali seneliai ir vaikaičiai, tetos, dėdės ir kiti giminaičiai.

Jungtinėse Valstijose gyvena daugiau kaip milijonas iraniečių kilmės žmonių, tad teisinė kova dėl prezidento Donaldo Trumpo pasiūlyto draudimo ištisus mėnesius vertė šeimas nerimauti. D.Trumpas sako, kad 90 dienų draudimo atvykti žmonėms iš Irano, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno, taip pat – 120 dienų draudimo atvykti pabėgėliams reikia norint neleisti teroristams patekti į šalį.

Daugelis iraniečių kilmės amerikiečių savo nepritarimą reiškė su grotažyme #SeneliaiNeTeroristai.

„Tai mano miela senelė... Ar ji jums atrodo kaip teroristė?“ – rašė Elham Khatami iš Vašingtone įsikūrusios organizacijos „National Iranian American Council“, kuri buvo viena iš daugelio, tviteryje paskelbusių savo senelių nuotraukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius