-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 27 /10:44

Irano pareigūnai: tanklaivis „Stena Impero“ išplaukia

Su Didžiosios Britanijos vėliava plaukiojantis tanklaivis „Stena Impero“, kurį daugiau kaip prieš du mėnesius sulaikė Iranas, gavęs paskutinius iraniečių pareigūnų leidimus penktadienį išplaukė, pranešė iraniečių laivybos organizacija.
Tanklaivis „Stena Impero“
Tanklaivis „Stena Impero“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Iranas Tanklaivis

„Stena Impero“ šiandien 9 val. (8 val. 30 min. Lietuvos laiku) pradėjo plaukti nuo stovėjimo vietos Persijos įlankos tarptautinių vandenų link“, – skelbiama Hormozgano provincijos laivybos organizacijos interneto svetainėje.

Kiek anksčiau tanklaivio savininkės, švedų kompanijos „Stena Bulk“ vadovas Erikas Hanellas naujienų agentūrai AFP sakė: „Rengiamės išplaukti.“

Prieš dvi dienas Irano pareigūnai pranešė, kad sutvarkyti visi tanklaivio paleidimo formalumai.

Trečiadienį Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Abbasas Mousavi sakė, kad paleidimo procedūra, kurią koordinavo jo ministerija, Irano teismų sistema ir uostų bei laivybos administracijos, baigta.

Tačiau laivo savininkė tuomet nurodė vis dar laukianti leidimo.

Liepos 19 dieną Islamo revoliucinės gvardijos kariai Hormūzo sąsiauryje apsupo „Stena Impero“ savo kateriais ir įlipo į tanklaivio denį.

Laivui buvo uždrausta palikti Bandare Abaso uostą, nes jo įgula esą nesureagavo į nelaimės signalą ir galimai išjungė savo atsakiklį po susidūrimo su žvejų laivu.

Septyni iš 23 tanklaivio įgulos narių rugsėjo 4 dieną buvo paleisti.

Laivo sulaikymą daugelis laiko Irano atsaku, Britanijos užjūrio teritorijoje Gibraltare anksčiau liepą sulaikius Irano tanklaivį, kuris, kaip įtariama, gabeno naftą į Siriją, pažeisdamas Europos Sąjungos sankcijas.

Gibraltaro teismas rugpjūčio 15 dieną nurodė paleisti iraniečių tanklaivį, nepaisant JAV paskutinę minutę dėtų pastangų pratęsti jo sulaikymą.

Teheranas ne kartą neigė, kad abi bylos yra susijusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius