Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano parlamentarai priėmė įstatymo projektą dėl urano sodrinimo iki 20 procentų

Irano parlamentarai sekmadienį priėmė įstatymo projektą, kuriuo Teheranas įpareigojamas tęsti urano sodrinimą iki 20 procentų ir nepaisyti vis didėjančio Vakarų spaudimo sustabdyti tokius darbus, pranešė naujienų agentūra „Fars“.
Irano parlamentas patvirtino 18 iš 21 prezidento Mahmoudo Ahmadinejado pasiūlytų kandidatų užimti ministrų postus.
Irano parlamentas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šio įstatymo projekto metmenys buvo priimti 171 parlamentaro iš 200 dalyvavusiųjų (balsais)“, – sakoma „Fars“ pranešime. Įstatymo projektą, kad jis įsigaliotų, dar formaliai turi patvirtinti priežiūros institucija – Konstitucijos sergėtojų taryba.

Įstatymo projekte dėl „kovos su JAV ir britų sąmokslais pasiekimams branduolinėje srityje apsaugoti“ taip pat numatyta sąlyga, kad Iranas „atsilygintų“ už jo laivų tikrinimą ir atsisakymą tarptautiniuose oro uostuose duoti kuro iraniečių lėktuvams, nurodoma „Fars“ pranešime.

„Jei šis įstatymo projektas galiausiai bus priimtas, Atominės energetikos organizacijai reikės pasirengti iki 20 proc. sodrinto kuro gamybai ir tiekimui mokslinių tyrimų reaktorių poreikiams patenkinti medicininiais tikslais“, – sakoma jame.

Vakarų valstybės yra pareikalavusios Irano sustabdyti urano sodrinimo programą, nes baiminasi, kad Teheranas sodrintą uraną panaudos stominei bombai sukurti. Teheranas tvirtina, kad jo atominės programos tikslai yra vien taikūs – elektros energijos gamyba.

Iranas vasario mėnesį padidino urano sodrinimą iki 20 proc., kad pasigamintų kuro Teherane esančiam ir jau senstančiam mokslinių tyrimų reaktoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius