Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano prezidentas perspėjo JAV, kad puolimas prieš šalies branduolinius objektus sukeltų karą „be ribų“

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas pareiškė, kad Teheranas jokių tarptautinių taisyklių dėl branduolinio ginklo nepažeidė ir perspėjo, kad puolimas prieš Irano branduolinius objektus sukeltų karą „be ribų“, antradienį rašė dienraštis praneša „Daily Telegraph“.
Mahmoudas Ahmadinejadas
Mahmoudas Ahmadinejadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per susitikimą su amerikiečių žurnalistais Niujorke M.Ahmadinejadas taip pat iškėlė naujus klausimus dėl Holokausto.

„Jungtinės Valstijos niekuomet nedalyvavo tikrame kare – nei Vietname, nei Afganistane, netgi Antrajame pasauliniame kare, – aiškino Irano lyderis amerikiečių žurnalistams, paklaustas, kaip Iranas reaguotų į Amerikos remiamą Izraelio puolimą prieš Irano branduolinius objektus.

„Karas nėra tik kažkurios vietos bombardavimas. Kai jis prasideda, ribų nebelieka“ – pareiškė Irano prezidentas.

„Nejaugi manote, kad kas nors jį pradėtų užpuldamas Iraną? – pridūrė M.Ahmadinejadas. – Nemanau. Sionistų režimas (Izraelis) žemėlapyje yra tik nežymus lopinėlis. Toks mažas, kad mūsų situacijoje jis nevaidina jokio faktoriaus“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie situaciją, susiklosčiusią dėl Irano branduolinės programos, M.Ahmadinejadas pareiškė, kad yra pasirengęs aptarti branduolinius klausimus su Baracko Obamos administracija. Jis tuo pačiu pažymėjo, kad „būtina pakeisti bendrą požiūrį į derybas“.

Irano prezidentas sakė, kad JT įvestos naujos sankcijos sukliudė santykių tarp Vašingtono ir Teherano pagerėjimui. Jis tai pat apkaltino įvairių šalių politikus įtampos dėl Irano branduolinės programos didinimu.

Be to, Irano prezidentas dar kartą išreiškė savo požiūrį į Holokaustą, kuris, pasak jo, yra „istorinis įvykis, naudojamas tam, kad būtų galima pateisinti naują karą“.

„Kodėl mes neleidžiame toliau tyrinėti šio dalyko? Nesąžininga, vieną požiūrį bandyti primesti visam pasauliui“, – sakė jis.

„Norėtume paklausti, kur tai vyko, ir kodėl dėl to turi kentėti palestiniečiai. Aš nesu antisemitas, aš – antisionistas“, – pareiškė M.Ahmadinejadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius