-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano prezidentas vėl kalba apie JAV keliamą grėsmę

Irano prezidentas Hassanas Rouhani penktadienį kalbėdamas per tarptautinį forumą Kirgizijoje pareiškė, kad JAV veiksmai kelia rimtą grėsmę pasaulio ir Persijos įlankos regiono stabilumui. Savo ruožtu Vašingtonas
Hassanas Rouhani
Hassanas Rouhani / „Scanpix“/AP nuotr.

„JAV vyriausybė per pastaruosius dvejus metus pažeisdama visas tarptautines struktūras ir taisykles ir naudodama savo ekonominius, finansinius ir karinius išteklius užėmė agresyvią poziciją ir kelia rimtą pavojų stabilumui regione bei pasaulyje“, – per Šanhajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) atstovų susitikimą pabrėžė H.Rouhani.

Jis kalbėjo per Biškeke vykstantį ŠBO – Eurazijos šalių saugumo aljanso, kuriam, be kita ko, priklauso Kinija, Indija ir Rusija – forumą.

H.Rouhani taip pat vėl sukritikavo JAV sprendimą pasitraukti iš 2015 metų tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos. Jo teigimu, Vašingtonas verčia kitas šalis pažeisti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją dėl prekybos ryšių normalizavimo su Teheranu.

Iraniečių prezidentas taip pat paragino kitas sutartį pasirašiusias valstybes „kaip įmanoma greičiau įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus“, kad Teheranas galėtų plėtoti savo ekonominius interesus.

H.Rouhani neužsiminė apie incidentą Omano įlankoje, kur, JAV teigimu, Iranas ketvirtadienį užpuolė du tanklaivius.

Anksčiau penktadienį Iranas „nepagrįstais“ pavadino tokius Vašingtono kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius