Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano puolimas „vis labiau tikėtinas“, sako Izraelio prezidentas

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas šeštadienį vakare sakė, kad Izraelio ir kitų šalių surengtas Irano puolimas yra „vis labiau tikėtinas“.
Shimonas Peresas, Izraelio prezidentas
Shimonas Peresas, Izraelio prezidentas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Privačiam 2-ajam Izraelio televizijos kanalui prezidentas sakė: „Įvairių šalių žvalgybos tarnybos, kurios stebi (Iraną), yra susirūpinusios ir spaudžia savo lyderius perspėti, kad Iranas yra pasirengęs įgyti branduolinį ginklą“.

„Privalome kreiptis į šias šalis ir užtikrinti, kad jos laikytųsi savo įsipareigojimų ... Tai turi būti padaryta, ir esama ilgo galimybių sąrašo“, – pareiškė Sh.Peresas.

Ketvirtadienį Izraelis užbaigė didelio masto civilinės gynybos pratybas Tel Avivo regione, kurių tikslas buvo imituoti atsaką į įprastinių ir neįprastinių raketų atakas, pranešė kariškiai.

Trečiadienį laikraštis „Haaretz“ paskelbė, kad Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu ir gynybos ministras Ehudas Barakas siekia užsitikrinti ministrų kabineto pritarimą kariniam smūgiui Irano atžvilgiu. Izraelis ir Vakarai įtaria, kad Iranas siekia pasigaminti atominę bombą.

Taip pat trečiadienį Izraelis išbandė raketinę sistemą, kuria, kaip rašoma spaudoje, gali leisti balistines raketas. Pareigūnai ir atsisakė komentuoti šios sistemos pobūdį ir nurodė, kad tai buvo įprastas bandymas.

Ketvirtadienį „Haaretz“ skelbiami apklausos rezultatai rodo, kad Izraelio visuomenė nesutaria dėl smūgių Irano branduoliniams objektams, – 41 proc. apklaustųjų jiems pritartų, 39 proc. – nepritartų, o 20 proc. šiuo klausimu nėra apsisprendę.

Tuo tarpu Iranas paskelbė, kad jo teritorijos užpuolimo atveju „nubaustų“ Izraelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius