Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano religinis lyderis įžvelgia JAV rengiamą klastą

Irano aukščiausiasis lyderis ketvirtadienį griežtai sukritikavo JAV įstatymų leidėjų respublikonų laišką, kuriame įspėjama, kad bet koks susitarimas tarp Vašingtono ir Teherano dėl šiitiškos respublikos branduolinės programos ateityje gali būti atšauktas.
Religinis lyderis Ali Khamenei.
Religinis lyderis Ali Khamenei. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Irano naujienų agentūra „Mehr“, kritikuodamas šį senatorių žingsnį, ajatola Ali Khamenei pareiškė, kad jam neramu, nes Jungtinės Valstijos garsėja „klasta“.

Per susitikimą su Irano prezidentu Hassanu Rouhani ir įtakingais dvasininkais ajatola taip pat sakė, kad kai derybose pasiekiama pažanga, amerikiečiai „tampa griežtesni, šiurkštesni ir labiau nemandagūs“.

47 respublikonai, tarp jų Senato lyderiai ir keli tikėtini partijos kandidatai 2016-ųjų prezidento rinkimuose, šią savaitę atviru laišku kreipėsi į Irano lyderius, įspėdami, kad bet koks susitarimas su Baracku Obama dėl Teherano branduolinės programos gali galioti tik tol, kol jis eina prezidento pareigas.

Baltieji rūmai piktai reagavo į šį respublikonų žingsnį, kaltindami senatorius, kad jie įgyvendina „strategiją, kuria siekiama suvaržyti prezidento galimybes vykdyti užsienio politiką ir stiprinti nacionalinį saugumą“.

A.Khamenei ketvirtadienį sakė: „Suprantama, man neramu, nes kita pusė garsėja savo neskaidrumu, suktumu ir klasta“.

„Kaskart, kai pasiekiame etapą, kuomet derybų pabaiga ranka pasiekiama, kitos pusės, konkrečiai - amerikiečių, tonas pasikeičia, tampa griežtesnis, labiau nemandagus ir šiurkštus. Toks yra jų gudrybių ir suktybių pobūdis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius