Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano sunitų lyderis pritarė Hassano Rouhani perrinkimui

Irano religinės sunitų mažumos lyderis šeštadienį, prieš kitą savaitę įvyksiančius prezidento rinkimus, pritarė nuosaikaus dabartinio prezidento Hassano Rouhani perrinkimui, nors ir paminėjo vyriausybės „trūkumus“.
Hassanas Rouhani
Hassanas Rouhani / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sunitai sudaro maždaug 5–10 proc. Irano gyventojų, kurių iš viso yra 80 milijonų. Didžioji dauguma iraniečių yra šiitai.

Religinis lyderis Molavi Abdol Hamidas sakė, kad nuo 2013 metų, kai į valdžią atėjo H.Rouhani, „atmosfera sunitams buvo šiek tiek laisvesnė“ ir kad dauguma jų per rinkimus ateinantį penktadienį jį parems.

M.Abdol Hamidas dar kartą paragino užtikrinti didesnį atstovavimą sunitams vietos valdžios institucijose ir nacionalinėje vyriausybėje, taip pat aktyviau kovoti su diskriminacija.

„Sunitų bendruomenė mano, kad ši vyriausybė, nepaisant jos problemų ir silpnų vietų, turi daugiau stipriųjų pusių. Tikimės, kad šiai vyriausybei grįžus ji spręsdama šias problemas ir trūkumus nuveiktų daugiau“, – sakoma komentare, paskelbtame jo tinklalapyje.

M.Abdol Hamidas kalbėjo Sistano-Beludžistano provincijoje Pietryčių Irane prie sienos su Afganistanu ir Pakistanu. Šiame sunitai sudaro gyventojų daugumą.

Oficialios apklausos rodo, kad H.Rouhani pagal populiarumą pirmauja, bet jo laukia sunki kova su konservatyviais varžovais, kaltinančiais jį nesugebant atgaivinti ekonomikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius