Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 25 /16:35

Irano sveikatos apsaugos viceministras užsikrėtė koronavirusu

Irano sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas užsikrėtė naujuoju koronavirusu, antradienį pranešė vienas ministerijos pareigūnas, šiitišką respubliką apėmus dideliam šios ligos protrūkiui.
Iraniečiai saugosi koronaviruso
Iraniečiai saugosi koronaviruso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pono Harirchi (Harirčio), sveikatos apsaugos ministro, pavaduotojo, kuris buvo kovos su koronavirusu priešakinėse linijose, tyrimo dėl koronaviruso rezultatas buvo teigiamas“, – per „Twitter“ parašė sveikatos apsaugos ministro patarėjas žiniasklaidos reikalams Alireza Vahabzadeh.

Viceministras Irajas Harirchi per pirmadienį surengtą spaudos konferenciją su vyriausybės atstovu spaudai Ali Rabiei retkarčiais sukosėdavo ir atrodė išpiltas prakaito.

Tuo metu jis paneigė vieno parlamento nario pareiškimą, esą vien šiitų šventame Komo mieste nuo šio koronaviruso mirė 50 žmonių. Jis pažadėjo atsistatydinti, jeigu bet per pusę mažesnis skaičius būtų tiesa.

Valstybinės televizijos parodytame vaizdo įraše sveikatos viceministras drąsiai prisipažino, kad užsikrėtė.

„Aš taip pat užsikrėčiau koronavirusu, – sakė I.Harirchi veikiausiai paties nufilmuotame vaizdo įraše. – Praėjusį vakarą aš pradėjau karščiuoti, ir maždaug vidurnaktį pirminis tyrimas (tyrimo dėl koronaviruso rezultatas) buvo teigiamas“.

„Nuo to laiko save izoliavau. Prieš kelias minutes man buvo pranešta, kad mano vėliausias tyrimas buvo paskutinis, ir dabar pradedu gydytis“, – nurodė jis.

„Virusas neskirsto“

„Norėjau jums pasakyti, kad ... tikrai nugalėsime šį virusą per kelias artėjančias savaites“, – paskelbė I.Haririchi.

Tačiau jis perspėjo iraniečius saugotis, nes „virusas neskirsto“ ir vienodai yra pavojingas visiems, nepriklausomai nuo jų padėties.

Po pranešimo apie susirgusį viceministrą, šalia jo pirmadienį stovėjęs vyriausybės atstovas A.Rabiei antradienį pasirodė kitoje vienoje konferencijoje su šalies pramonės ministru ir kitais pareigūnais.

Antradienį Iranas patvirtino dar tris mirties ir 34 užsikrėtimo atvejus. Oficialiais duomenimis, koronavirusas Irane pareikalavo 15 gyvybių, juo užsikrėtė 95 žmonės.

VIDEO: Koronaviruso atėjimas – tik laiko klausimas?

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, už Komo miesto ribų daugiausia mirė ir užsikrėtė tie, kurie neseniai lankėsi šiame šiitų šventame mieste.

Ministerijos atstovas Kiyanoushas Jahanpouras pranešė, kad 16 naujų koronaviruso atvejų patvirtina Kome, devyni – Teherane ir po du Alborze, Gilane ir Mazandarane.

Panašu, kad virusas Irane plinta į naujus rajonus. Po vieną naują atvejį pranešta iš Farso ir Rezavi Chorosano provincijų bei Kešmo salos.

Nors Komas tapo koronaviruso protrūkio židiniu Irane, iki šiol jame nepaskelbtas karantinas.

Sveikatos ministras Saeedas Namakis aiškindamas tokią padėtį antradienį pareiškė, kad karantinas yra „senas metodas“.

„Mes vis dar nesutariame dėl miestų karantinavimo, nes manome, kad žmonės yra pakankamai kultūringi, kad susilaikytų nuo kelionių iš infekcijos apimtų miestų į kitas vietas“, – sakė jis naujienų agentūrai ISNA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius