-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano žiniasklaida: nukautas vienas iš IS vadeivų – čečėnas Abu Omaras al Shishanis

Irako pajėgos nukovė vieną iš „Islamo valstybės“ vadeivų – iš Čečėnijos atvykusį Abu Omarą al Shishanį, skelbia Irano televizija „Press-TV“.
„Islamo valstybė“
Abu Omaras al Shishanis / „Scanpix“/AP nuotr.

Televizijos žiniomis, jis buvo nukautas per Irako kariuomenės surengtą operaciją šiaurės Irake, Salach ed Dino provincijoje.

Tikrasis džihadisto vardas yra Tarchanas Batirašvilis. Jis yra Gruzijos čečėnas, kilęs iš Pankisio tarpeklio, kuriame gyvena čečėnai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Omaras al – Shishanis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Omaras al – Shishanis

Oficialaus patvirtinimo apie teroristo žūtį kol kas nėra. Praėjusiais metais Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas buvo skelbęs apie jo žūtį, tačiau vėliau informacija buvo paneigta.

Žadėjo atkeršyti Rusijai

Praėjusių metų spalį, po to, kai IS užėmė Mosulo miestą, Abu Omaras al Shishanis paskambino tėvui ir pasakė: „Rusija bus sekanti“. „Jis sakė, nesijaudink, tėve, grįšiu namo ir parodysiu rusams“, – tai patvirtino jo tėvas, Gruzijoje gyvenantis Temuras Batirašvilis.

Nors Abu Omaras al Shishanis atliko tarnybą Gruzijos kariuomenėje, tačiau iš jos vėliau buvo pašalintas dėl nenustatytos ligos. 

Jis Gruzijoje yra kalėjęs už neteisėtą ginklų laikymą. Kalėjime jo tikėjimas sustiprėjo, anot jo tėvo, grįžęs jis sudegino visas savo nuotraukas. Vėliau jis išvyko iš Gruzijos ir pasaulis apie Tarkhaną išgirdo tuomet, kai jis ėmė vadovauti džihadistams.

Teigiama, kad gimtajame Pankisyje jauniems čečėnams jis yra pavyzdys. Vietinis paauglys žurnalistams sakė, kad mielai prisijungtų prie namo sugrįžusio Omaro, tai būtų kerštas už Čečėniją.

„Jie sugrįš geriau pasirengę ir galingesni, aš esu tuo įsitikinęs“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius