-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IS džihadistai susirėmė su Irako pajėgomis netoli Ramadžio

Irako pajėgos per kelias valandas trukusias kautynes sutriuškino džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus visose trijose teritorijose, kurias jie anksčiau trečiadienį buvo užėmę netoli Ramadžio miesto į vakarus nuo Bagdado, pranešė policija.
Mosulo senamiestį puolančios Irako pajėgos
Irako pajėgos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Saugumo pajėgos ir genčių (kovotojai) susigrąžino kontrolę Taše, Madžore ir Septinto kilometro rajonuose“, – žurnalistams sakė provincijos policijos vadas generolas majoras Hadi Razijas Kassaras.

„Visi „Daesh“ (IS) nariai buvo nukauti“, – pridūrė jis.

Anksčiau trečiadienį vienas kariuomenės šaltinis sakė, kad vyriausybės pajėgos kaunasi su džihadistais, prasiskverbusiais į vyriausybės kontroliuojamas teritorijas.

„Teroristai infiltravosi į Tašo ir Madžoro teritorijas į pietus nuo Ramadžio, bei į vakarus esantį Septinto kilometro rajoną“, – AFP sakė anonimu norėjęs likti generolas.

Tikėtina, kad ši operacija buvo džihadistų mėginimas atitraukti dėmesį nuo puolimo, praeitą savaitę pradėto vyriausybės pajėgų prieš dvi paskutines IS kontroliuojamas teritorijas šioje šalyje. Vienas iš šio puolimo taikinių – virtinė miestų palei Eufrato upę netoli Ramadžio.

Ramadis yra didžiausios Irako provincijos Anbaro sostinė, kur gyventojų daugumą sudaro arabai sunitai ir kuris ilgai buvo sukilėlių sostinė, kol 2015 gruodį Irako armija atsikovojo miestą iš IS.

Kariuomenė ir sukarintos pajėgos praėjusią savaitę pradėjo dvigubą puolimą prieš vieną paskutinių džihadistų tvirtovių Irake Eufrato upės slėnyje netoli Sirijos pasienio ir šiaurinio Chavidžos miesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius