-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Islamo valstybės“ vergijos pasprukusi mergina papasakojo, ką patyrė

Mušamos, išnaudojamos, žeminamos, neretai ir nužudomos. Tokia į „Islamo valstybės“ fanatikų rankas patekusių moterų kasdienybė buvo iki šiol. Tačiau dabar bent 500 iš jų vėl sužibo viltis gyventi saugiai. Ir visa tai tik susibūrusios slaptos didvyrių grupės moterims gelbėti dėka, skelbia „Mail Online“.
Jei norite tvirtai sučiupti už uodegos laimės paukštę ir ilgai ilgai jos nepaleisti, kuklumas jums gali trukdyti, nors tai – žavus charakterio bruožas.
Moteris (Asociatyvinė nuotr) / 123rf.com nuotr.

Moterų gelbėtojai patys rizikuoja gyvybėmis, bet nieko nepaisydami ieško pagrobtų damų ir padeda joms nusigauti iki artimiausių pabėgėlių stovyklų. Apie šiuos tylomis teisininko Khaleelo Al Dakhio atliekamus žygdarbius dokumentinę laidą sukūrė britų „Channel 4“.

Žurnalistams pavyko užfiksuoti ne vienos moters išgelbėjimo operaciją, išklausyti šiurpą keliančių istorijų. Dažniausiai islamistai į sekso vergiją grobia jazides, mat krikščiones fanatikai laiko velnio garbintojomis, žemesnės rasės atstovėmis.

Joms svarbiausia paskambinti artimiesiems ir bent pranešti, kad apskritai išgyveno.

Skaičiuojama, kad per metus iš Šiaurės Irako islamistai pagrobė daugiau nei 3 tūkst. moterų ir merginų.

Parduoda aukcione

Vos pagrobtos merginos vežamos į aukcioną. Jos išrengiamos nuogai ir parduodamos didžiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui.

Viena išlaisvinta nuo vergvaldžio pastojusi septyniolikmetė pasakojo, kaip buvo parduota kartu su dešimtmete seserimi ir dar dviem moterimis. Pasak jos, visos moterys buvo kasdien prievartaujamos. Nelaisvėje ši paauglė praleido devynis mėnesius. Ji pasakojo, kad kasdien patirdavo tą patį košmarą, kai ryte visos keturios moterys būdavo nuogos išstatomos prieš šeimininką, o šis pagal kvapą rinkdavosi, kurią prievartauti.

Tos, kurių šeimininkas tądien nepasirinkdavo, tapdavo jo apsaugininkų seksualinių geidulių tenkinimo mašinomis. Jei moterys bandydavo priešintis, jas plikydavo verdančiu vandeniu, pasakojo paauglė.

Svarbiausia – išgyventi

Trečią mėnesį besilaukianti mergina teigė iki šiol sapnuojanti košmarus. Moteris pasakojo, kad jos šeimininkas buvo čečėnų kilmės Al-Russiyahas. Pasak jos, pats šeimininkas dar nebuvo toks žiaurus, kaip jo apsaugininkai, todėl kiekvieną dieną moterys tikėdavosi, kad bus išsirinktos.

Mergina tikino, kad pabėgti jai pavyko tik tada, kai šeimininkas ir jo apsauginiai žuvo mūšyje.

Dokumentinio filmo apie tokių moterų gyvenimą kūrėjas Edwardas Wattsas pasakojo, kad net išlaisvintos moterys nenoriai kalba apie tai, ką teko patirti.

„Joms svarbiausia paskambinti artimiesiems ir bent pranešti, kad apskritai išgyveno“, – sakė jis.

Išgelbėjo 500, žuvo – du

Pabėgimas iš pagrobėjų nebūna lengvas. Moterims tenka keliauti tolimą kelią beveik be maisto ir vandens išteklių. Viena filmuota moteris pakeliui pametė batus, todėl į laisvę ėjo basomis. Tačiau sunkiausia joms pranešti apie tai, kur jos laikomos ir susisiekti su gelbėtojais, kurie patys rizikuodami gyvybėmis slapstosi „Islamo valstybės“ kontroliuojamose teritorijose.

Grupė skelbia, kad iki šiol jai jau pavyko išlaisvinti 500 vergėmis paverstų moterų. Du grupuotės nariai patys žuvo patekę į džihadistų paspęstus spąstus. Jiems buvo pranešta apie neva nelaisvėn paimtas moteris, tačiau atvykę į vietą, jie buvo užmėtyti akmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius