Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš JAV Slaptosios tarnybos turi atsistatydinti daugiau agentų

Dar daugiau agentų šiomis dienomis turės trauktis iš JAV Slaptosios tarnybos, sakė Atstovų Rūmų Teritorinio saugumo komiteto pirmininkas, o Baltieji rūmai perspėjo priešininkus nepolitizuoti tarnybą įtraukusio prostitučių skandalo.
Šnipinėjimas
Šnipinėjimas / Photos.com

„Kaip suprantame, atsistatydinimų gali būti šiandien arba rytoj“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė respublikonas Peteris Kingas, kuris kalbėjo kitą dieną po to, kai trys iš 11 į skandalą įsivėlusių šios elitinės prezidento apsaugos tarnybos agentų buvo priversti išeiti.

P.Kingas nesakė, kiek dar agentų gali netekti darbo dėl incidento Kartachenoje Kolumbijoje, kai 11 Slaptosios tarnybos agentų ir 10 kariškių, kaip įtariama, apsilankė striptizo klube, pramogavo su prostitutėmis ir smarkiai gėrė. Tuo metu jų darbas buvo pasirengti užtikrinti saugumą per prezidento Baracko Obamos, kuris ten dalyvavo regiono viršūnių susitikime, vizitą.

Tačiau Atstovų Rūmų demokratų lyderė Nancy Pelosi, kuri tą incidentą pavadino šlykščiu, sakė, kad galbūt jau laikas Slaptajai tarnybai apsišluoti.

Tačiau Atstovų Rūmų demokratų lyderė Nancy Pelosi, kuri tą incidentą pavadino šlykščiu, sakė, kad galbūt jau laikas Slaptajai tarnybai apsišluoti.

„Nematau, kaip tie, kurie dalyvavo tame (incidente), galėtų tęsti savo darbą“, – sakė ji trumpoje spaudos konferencijoje.

Ketvirtadienį JAV žiniasklaida identifikavo kelis į skandalą įsivėlusius pareigūnus.

„The Washington Post“, remdamasis keliais tuos agentus pažįstančiais žmonėmis, nurodo, kad tarp jų yra vadovaujamą darbą dirbę Davidas Randallas Chaney ir Gregas Stokesas, kurių darbo Slaptojoje tarnyboje patirtis – beveik du dešimtmečiai.

48 metų D.R.Chaney, kuris yra vedęs, „Facebook“ skelbia savo nuotraukas, kurių vienoje stovi už Sarah Palin – 2008 metų rinkimų respublikonų kandidatės į viceprezidentus.

„Tikrai ją pasitikrinau, jei suprantat, apie ką aš“, – komentarų skiltyje, kurią cituoja „The Washington Post“, rašo D.R.Chaney.

D.R.Chaney buvo leista išeiti į pensiją, o G.Stokesui buvo pasakyta, kad jis bus atleistas.

Tuo tarpu Niujorko „Daily News“ publikavo Danios Suarez – kolumbiečių palydovės, kurios ginčas su vienu agentu dėl užmokesčio įžiebė šį skandalą, – nuotraukas.

24 metų vieniša motina D.Suarez dabar pasislėpė, cituodamas jos kaimynus rašo šis laikraštis.

„CBS News“ pranešė, kad Kolumbijoje dirba JAV tyrėjai, ir identifikavo visas su šiuo skandalu susijusias moteris. Nė viena jų nėra nepilnametė.

Kongresui rengiantis kitą savaitę svarstyti Slaptosios tarnybos darbą, respublikonų senatorius Jeffas Sessionsas paragino B.Obamą sudrausminti šią agentūrą.

B.Obamos atstovas Jay Carney sakė, kad J.Sessionsas skundžiasi „labai panašiai kaip koks įstatymų leidėjas, bandantis politizuoti kažką, kas visai nėra politiška“.

Pranešama, kad Kartachenoje agentai ir kariškiai į savo viešbutį, kone B.Obamos atvykimo praėjusį savaitgalį išvakarėse, pasikvietė maždaug 20 moterų.

Respublikonas Darrellas Issa, kuris pirmininkauja Atstovų Rūmų priežiūros komitetui, trečiadienį laiške Slaptosios tarnybos direktoriui Markui Sullivanui išreiškė susirūpinimą tuo, kad agentai galėjo nerūpestingai elgtis su „opia saugumo informacija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius