TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 30 /20:19

Iš Kipro uosto išplaukė antrasis laivas su pagalba Gazos Ruožui

Iš Kipro šeštadienį išplaukė antrasis laivas su pagalba karo nuniokotam Gazos Ruožui, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.
Petros Karadjias / AP
Petros Karadjias / AP

Antrasis laivas išplaukė praėjus daugiau nei dviem savaitėms po to, kai jūra buvo atgabenta ankstesnė pagalbos šiai palestiniečių teritorijai siunta.

Dviejų labdaros organizacijų – JAV įsikūrusios „World Central Kitchen“ ir Ispanijos „Open Arms“ – organizuota flotilė į Gazos Ruožą gabena beveik 400 tonų pagalbos.

Barža ir du gelbėjimo laivai iš Larnakos uosto išplaukė po to, kai Kipras diplomatinėmis priemonėmis bandė atverti jūrų koridorių į palestiniečių teritoriją, kurią nuo praėjusių metų spalio yra apgulusios Izraelio pajėgos.

„Į Gazos Ruožą nepatenka pakankamai pagalbos, todėl turime atverti kuo daugiau kelių“, – iš flotilės nufilmuotame ir socialiniame tinkle „X“ paskelbtame vaizdo įraše sakė Juanas Camilo (Chuanas Kamiljas) iš „World Central Kitchen“.

Jau daugiau nei penkis mėnesius nuo karo pradžios į Gazos Ruožą keliais neįvažiuoja pakankamai pagalbos sunkvežimių, tad padaugėjo perspėjimų dėl bado, todėl į šią teritoriją bandoma gabenti pagalbą oru arba jūra.

Visgi Jungtinių Tautų (JT) agentūros ne kartą teigė, kad sausumos transportas yra vienintelis būdas tiekti reikiamą pagalbos kiekį.

„World Central Kitchen“ pranešė, kad siuntoje yra tokių produktų kaip ryžiai, makaronai, miltai, ankštinės daržovės, konservuotos daržovės ir baltymai.

Jungtiniai Arabų Emyratai pateikė specialų krovinį datulių, kurios per šventąjį musulmonų ramadano mėnesį tradiciškai valgomos per vakarinę pasninko pertrauką, pridūrė labdaros organizacija.

Kipro vyriausybės atstovas spaudai Konstantinas Letimbijotis (Konstantinos Letymbiotis) pareiškė, kad flotilei prireiks maždaug 65 valandų, kol ji pasieks Gazos Ruožą, kur įrengtas laikinasis dokas humanitarinei pagalbai iškrauti.

Jis sakė, kad laivas „Jennifer“ gabena 282 paletes maisto produktų, iš viso 237 tonas, taip pat ratinį kraną, kuris bus naudojamas pagalbai iškrauti.

Barža ARES gabena 109 pagalbos paketus, kurių bendras svoris – 95 tonos.

Pagalbiniame laive „Ledra Dynamic“ yra specializuotų pagalbinių darbuotojų, kurie valdys „Jennifer“ gabenamą kraną, pridūrė K. Letimbijotis.

Pirmasis laivas „Open Arms“ su barža, pakrauta 200 tonų maisto produktų, Gazos Ruožą pasiekė kovo 15 dieną, kai buvo išbandytas jūrų pagalbos koridorius.

Antrąjį reisą užvilkino blogos oro sąlygos rytinėje Viduržemio jūros dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius