Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kremliaus propagandisto D.Kiseliovo atėmus Sausio 13-osios atminimo medalį, jo kolegė T.Mitkova medalio atsisakė pati

Po to, kai ketvirtadienį pranešta, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo už apdovanotojo vardo pažeminimą iš Dmitrijaus Kiseliovo atimamas Sausio 13-osios atminimo medalis, kartu su Kremliaus propagandistu 1994 metais įvertinta rusų žurnalistė Tatjana Mitkova pareiškė pati atsisakanti šio apdovanojimo.
Tatjana Mitkova
Tatjana Mitkova / Nuotr. iš NTV

Kaip jau skelbė 15min.lt, prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo už apdovanotojo vardo pažeminimą išbraukė Dmitrijų Kiseliovą iš valstybės apdovanotųjų sąrašo. D.Kiseliovas yra įtrauktas į Europos Sąjungos patvirtintą asmenų sąrašą, kuriems uždrausta įvažiuoti į ES teritoriją ir kurių sąskaitos Europos bankuose įšaldytos. Sausio 13-osios atminimo medaliu D.Kiseliovas kaip Rusijos valstybinės „Ostankino“ telekompanijos korespondentas Skandinavijos šalyse buvo apdovanotas 1994 metais prezidento Algirdo Brazausko dekretu. Kartu su juo buvo apdovanota žinoma Rusijos žurnalistė Tatjana Mitkova, Rusijos tarpšakinio mokslinio-techninio komplekso „Akies mikrochirurgija“ direktorius Sviatoslavas Fiodorovas.  

Sužinojusi apie Lietuvos sprendimą, T.Mitkova pranešė, kad solidarizuojasi su D.Kiseliovu ir pati atsisako apdovanojimo, skelbia ntv.ru. Tai ji pranešė vakarinėje NTV „Sievodnia. Itogi“ laidoje. 

„Aš oficialiai pareiškiu, kad atsisakau tuo metu man įteikto atminimo medalio ir prašau Lietuvos prezidentės D.Grybauskaitės išbraukti mane iš apdovanotųjų sąrašo“, – pareiškė ji, priminusi, kad Sausio 13-ąją kartu su D.Kiseliovu vedė laidas apie įvykius Vilniuje. 

D.Kiseliovas – vienas pagrindinių Vladimiro Putino propagandinio karo veikėjų. Jis ne tik veda populiarią kassavaitinę laidą, bet ir buvo paskirtas vadovauti naujienų agentūrai „Rossija Segodnia“, kurios tikslas – sustiprinti Kremliaus požiūrio sklaidą visame pasaulyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius