-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Libano paleista raketa sužeidė tris žydus, o Izraelis atsakė artilerijos ugnimi (atnaujinta 12.45 val.)

Iš Libano šeštadienį į šiaurinę Izraelio dalį atskriejusi mažiausiai viena raketa nesunkiai sužeidė tris žmones, o Izraelis buvo priverstas atsakyti artilerijos ugnimi, pranešė Izraelio kariškiai.

Dienraščio „The Jerusalem Post“ tinklalapyje nurodoma, kad minima „katiušos“ tipo raketa šeštadienio rytą nukrito Maaloto miesto pakraštyje vakarinėje Galilėjoje. Skeveldrų nesunkiai sužeistus tris žmones į Naharijos ligoninę išvežė Magen Davido Adamo greitosios pagalbos medikai. Du žmonės patyrė šoką. Nukentėjo ir vienas pastatas.

„Izraelio armija šį incidentą laiko rimtu ir mano, kad atsakomybę dėl jo turi prisiimti Libano vyriausybė ir armija, kad užkirstų kelią tokiems raketų laidymams“, – sakė Izraelio kariškių atstovė.

Beirute, vienas saugumo pareigūnas, paprašęs neskelbti jo pavardės, sakė, jog iš Mansurio rajono, esančio į pietus nuo Suro (Tyro), į Izraelio pusę buvo paleistos trys raketos ir kad Izraelis atsakė mažiausiai šešiais artilerijos sviediniais į pietų Libaną, bet niekas nebuvo sužeistas.

Tas pats pareigūnas minėjo, kad viena raketa nukrito Libano teritorijoje prie Izraelio sienos esančiame Nakuros kaime, kuriame yra ir JT taikdarių būstinė.

Kol kas niekas atsakomybės už raketų paleidimą neprisiėmė. Sausio 8 dieną taip pat buvo paleistos raketos iš Libano į Izraelio teritoriją, tada viena palestiniečių grupuotė prisipažino tai padariusi atsakydama į Izraelio pradėtą operaciją Gazos Ruože.

Ankstesnis AFP pranešimas apie tris Izraelio raketas, paleistas į Libano teritoriją buvo klaidingas. Vėliau iš Libano kaimo Klaileho agentūros korespondentas patvirtino, kad Izraelis Libaną apšaudė iš artilerijos po to, kai viena Libano raketa nukrito Izraelio teritorijoje.

Izraelio visuomeninis radijas pranešė, kad iš Libano atskriejusi raketa nukrito prie Maaloto miesto netoli sienos ir ore pasklidusiomis stiklo šukėmis lengvai sužeidė vieną moterį.

„Izraelio armija šį incidentą laiko rimtu ir mano, kad atsakomybę dėl jo turi prisiimti Libano vyriausybė ir armija, kad užkirstų kelią tokiems raketų laidymams“, – sakė Izraelio kariškių atstovė.

Libane Klaileho kaimo, esančio už 10 km nuo sienos, gyventojai puolė bėgti tolyn nuo sienos, nes netoli kaimo kritusių artilerijos sviedinių sprogimai, kurių, anot Libano kariškių, buvo šeši ar septyni, sukėlė paniką, pasakojo AFP korespondentas.

Jungtinių Tautų taikdariai, įrengę kontrolės postus, pataria žmonėms nevykti į pavojingą zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius