Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš partijos išspirtas Prancūzijos radikalų lyderis Jeanas-Marie Le Penas kurs savo grupę

Prancūzijos ultradešiniųjų Nacionalinio fronto (FN) įkūrėjas Jeanas-Marie Le Penas pirmadienį paskelbė, jog ketina įkurti savo „grupę“ po to, kai buvo suspenduotas savo partijos dėl Holokausto menkinimo.
Marine Le Pen su tėvu Jean-Marie Le Penu.
Marine Le Pen su tėvu Jean-Marie Le Penu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

86 metų ultradešiniųjų patriarchas patikino, jog neketina steigti alternatyvaus antiimigracinio Nacionalinio fronto. FN nuo 2011 metų vadovauja jo dukra Marine Le Pen.

„Neketinu steigti naujos partijos, - sakė J.-M.Le Penas prancūzų radijo stočiai „Radio Courtoisie“. - Įkursiu grupę, kuri nekonkuruos su FN.“

FN, kurį buvęs desantininkas J.-M.Le Penas įkūrė 1972 metais, neteikė reikšmės pastarajam jo pareiškimui, pavadinęs tai „dėmesio neverta naujiena“.

„Kas tai bus? Jeano-Marie Le Peno, jo draugų ir šalininkų draugija“, - niekinamai pareiškė anonimu pageidavęs likti FN narys, pridūręs, kad jo partija „jokia forma nebendradarbiaus“ su J.-M.Le Peno judėjimu.

J.-M.Le Peno narystė partijoje buvo suspenduota praėjusią savaitę po jo viešo konflikto su dukra, kuris kilo jam pakartojus anksčiau išsakytą poziciją, kad nacių dujų kameros yra tik „tik istorijos detalė“.

Įtūžęs partijos įkūrėjas jo suspendavimą pavadino „kriminaliniu aktu“ ir sakė, jog išsižada dukters, kuriai liepė „atsisakyti savo vardo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius