Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš pirmų lūpų: kaip mano vaikai tapo COVID-19 vakcinos bandomaisiais triušiais

Kitą dieną po to, kai abu mano paaugliai, dalyvaujantys „Modernos“ vakcinos nuo koronaviruso bandymuose, gavo savo pirmąsias dozes, radau savo trylikametę dukrą Zoe susirietusią lovoje.
Skiepijama paauglė
Skiepijama paauglė / „The New York Times“/Brandon Thibodeaux nuotr.

Tuo metu jai vyko nuotolinė dailės pamoka. Įsisupusi į kelias antklodes mergaitė pasiskundė, kad ją krečia šaltis. Mano širdis akimirką nustojo plakti.

Kitokiomis aplinkybėmis būčiau susirūpinusi, kad ji negalės eiti į mokyklą ar turės praleisti slidinėjimo treniruotę, tačiau šįkart buvau pakylėta, kai jos temperatūra pakilo iki 38 laipsnių.

Karščiavimas reiškė, kad jos organizmas tikriausiai reaguoja į tikrą mRNR vakciną, o ne į placebą. Galbūt ji laimėjo skiepų loterijoje!

Kai gruodį „Pfizer“ ir „Modernos“ vakcinoms Jungtinėse Valstijose skubos tvarka buvo suteiktos licencijos, buvo patvirtinta, kad jomis galima skiepyti atitinkamai 16 ir 18 metų amžiaus gyventojus. Tačiau daugelis ekspertų teigė, kad norint nutraukti pandemiją, reikės skiepyti ir jaunesnius vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius