-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Rusijos gali būti pareikalauta kompensacijos pirmosios sovietų okupacijos aukos artimiesiems

Seime antradienį pateiktas rezoliucijos projektas, kuriuo siūloma Vyriausybei, minint Lietuvos pasienio policijos karininko Aleksandro Barausko žūties 70-metį, pareikalauti Rusijos išaiškinti pareigūno mirties aplinkybes, nustatytus kaltininkus nubausti bei skirti kompensaciją artimiesiems.

Antradienį bendru sutarimu pritarę rezoliucijos projektui po pateikimo ir svarstymo, balsuoti dėl rezoliucijos priėmimo parlamentarai ketina ketvirtadienį.

Rezoliucijos projekte konstatuojama, kad 2010 metų birželio 15 dieną sukanka 70 metų, kai Ūtoje į Lietuvos teritoriją įsiveržęs SSRS ginkluotųjų pajėgų būrys „užpuolė pasienio užkardą ir žvėriškai nužudė neginkluotą sargybos viršininką A.Barauską“.

„Taip SSRS pradėjo agresiją prieš Lietuvą, siekdama įbauginti visus, kas išdrįstų jai pasipriešinti. Ginkluotas Ūtos pasienio užkardos užpuolimas ir jos sargybos viršininko A.Barausko nužudymas yra vienas iš faktų, kurie paneigia sovietų skleistus prasimanymus apie tai, kad prieš Lietuvą nebuvo panaudota ginkluota jėga ir ji savo noru įsileido SSRS ginkluotąsias pajėgas“, – rašoma konservatorių parlamentarų inicijuojamame projekte.

A.Barauskas, Pasienio policijos Alytaus baro 6 rajono Ūtos sargybos viršininkas, buvo sovietų kariuomenės nužudytas 1940 metų birželio 15 dieną savo poste.

A.Barauskas įvardijamas kaip pirmoji sovietų okupacijos auka, jo vardu pavadinta Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės užkarda, esanti netoli pareigūno žūties vietos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius