Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Šiaurės Korėjos į JAV pargabento studento sunkios traumos priežastis lieka neaiški

 Iš Šiaurės Korėjos paleistą komoje esantį Jungtinių Valstijų studentą Otto Warmbier gydantys medikai sako, jog 22-ų jaunuolis patyrė sunkią neurologinę traumą, o jos priežastis išlieka nežinoma. „Neturime jokių aiškų ar patikrinamų žinių dėl jo neurologinės traumos priežasčių ar aplinkybių“, – spaudos konferencijoje Sinsinatyje sakė neurologas Danielis Kanteris.
Otto Warmbier Šiaurės Korėjoje
Otto Warmbier Šiaurės Korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jis teigė, kad jaunuolio būklę geriausiai būtų apibūdinti kaip „neatsakančio budrumo būseną“.

„Jis vis spontaniškai atsimerkia ir mirksi. Tačiau nesama ženklų, kad jis suprastų kalbą, atsakytų į žodines komandas ar suvoktų aplinką“, – kalbėjo medikas.

D.Kanteris pridūrė, kad magnetinio rezonanso tyrimas parodė, jog įvairiose smegenų vietose O.Warmbier prarado daug audinių.

Jo gydytojų komanda taip pat nurodė neradę jokių požymių, kad jis sirgo botulizmu.

Šiaurės Korėjos režimas teigė, jog studento komą sukėlė botulizmas ir migdomieji vaistai, o tai nutiko praėjus nedaug laiko nuo jo sulaikymo pernai.

D.Kanteris nurodė, kad jo komanda gavo magnetinio rezonanso tyrimo nuotraukas iš Šiaurės Korėjos medikų. Pirmas toks tyrimas ten buvo padarytas 2016 metų balandį.

„Pagal mūsų vykdytą šių nuotraukų tyrimą, smegenys galėjo būti pažeistos pastarosiomis savaitėmis“, – sakė gydytojas.

„Scanpix“/AP nuotr./Į JAV pargabentas Otto Warmbier
„Scanpix“/AP nuotr./Į JAV pargabentas Otto Warmbier

Studento tėvas Fredas Warmbier ketvirtadienį sakė netikintis Šiaurės Korėjos pateiktu paaiškinimu, kad komą sukėlė botulizmas ir migdomieji vaistai. Jam buvo paaiškinta, esą jų sūnus netrukus po teismo susirgo botulizmu, jam buvo duota migdomųjų tabletė, kurią išgėręs jis nugrimzdo į komą.

Šis 22 metų Virdžinijos universiteto studentas iš Sinsinačio Šiaurės Korėjoje buvo kalinamas pusantrų metų nuo pernai kovo už tai, kad iš viešbučio pavogė politinį plakatą. O.Warmbier teismas buvo skyręs 15 metų sunkiųjų darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius