-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Šiaurės Korėjos pabėgęs aukšto rango pareigūnas: režimui artėja galas

Autoritarinio Kim Jong Uno režimo dienos jau suskaičiuotos, teigia iš Šiaurės Korėjos pabėgęs aukšto rango pareigūnas. Jo teigimu, šalyje auga nepasitenkinimas, rašo „The New York Times“.
Thae Yong-Ho
Thae Yong-Ho / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tradicinės Šiaurės Korėjos sistemos struktūros griūva“, – pasakojo iš šalies pasitraukęs Thae Yong-Ho spaudos konferencijoje Seule, Pietų Korėjoje.

Su šeima iš Pchenjano pasprukęs diplomatas, dirbęs Jungtinėje Karalystėje, teigė, kad Šiaurės Korėjoje vis daugėja pasipriešinimo režimo veiksmams, taip pat išsiplėtojusi korupcija.

Kim Jong Unui vis sunkiau nuslėpti informaciją iš išorės ir ištverti ekonominių sankcijų padarinius.

„Nepasitenkinimas valdžios veiksmais žemiausiuose sluoksniuose, kas anksčiau buvo neįsivaizduojama, dabar vis dažnesnis“, – sakė Thae Hong-Yo.

Jo teigimu, elitas apskritai nebepasitiki Kim Jong Uno valdymu ir artimiausiu metu bandančių pabėgti iš Šiaurės Korėjos vis daugės.

Buvęs ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje padėjėjas pasakojo, kad didžiausią įtaką Šiaurės Korėjos režimo skilimui turi ekonominės sankcijos. Jis taip pat ragino suteikti korėjiečiams kuo daugiau informacijos apie tikrąją situaciją pasaulyje.

O Pchenjanas išplatino dar vieną vaizdo įrašą, kuriame matomas raketų bandymas. Praėjusių metų pabaigoje Šiaurės Korėja teigė, kad yra netoli galimybės turėti branduolinį ginklą.

Pietų Korėjos skaičiavimais, Pchenjano turimų plutonio atsargų gali užtekti dešimties branduolinių galvučių pasigaminimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius