Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IS sumokėjo mafijai, kad ši padėtų pasprukti įtariamajai žudynių Paryžiuje organizatorei

„Islamo valstybės“ (IS) grupuotė sumokėjo Turkijos mafijai, kad ši garantuotų Hayat Boumeddiene, kuri įtariama kartu su savo vyru Amedy Coulibaly dalyvavusi organizuojant žudynes Paryžiuje, pabėgimą.
Hayat Boumedienne
Hayat Boumedienne / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip skelbia „The Mirror“, tokie duomenys gauti iš Turkijos žvalgybos. H.Boumeddiene du Turkijos mafijos atstovai pasitiko Stambulo oro uoste. Iš čia ji buvo nuvežta į Sanliurfos miestą netoli Turkijos-Sirijos sienos ir apgyvendinta name, kuris yra Turkijos mafijos žinioje. Iš šio namo ji kelis kartus skambino į Prancūziją. 

Iš ten ji nusigavo iki El Abjado miesto, o iš čia pėsčiomis perėjo Sirijos sieną.  

Turkijos žvalgyba pažymi, kad už tai mafijai turėjo būti sumokėta didelė pinigų suma, nes operacija buvo pavojinga

Turkijos žvalgyba pažymi, kad už tai mafijai turėjo būti sumokėta didelė pinigų suma, nes operacija buvo pavojinga. Leidinio duomenimis, Turkijos žvalgyba turi telefoninių pokalbių išklotines ir vaizdo įrašus iš oro uosto. 

H.Boumeddiene iš Paryžiaus pabėgo prieš pat prasidedant ten žudynėms, manoma, kad ji prisidėjo prie jų organizavimo. Jos vyras A.Coulibaly buvo nukautas per šturmą, kuomet jis paėmė įkaitais žydų maisto parduotuvės lankytojus. 

Ši moteris laikoma itin vertinga IS organizacijai, mat gali būti išnaudojama propagandos tikslais prie jų jungtis naujiems džihadistams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius