Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išeities iš politinės krizės ieškanti A.Merkel derėsis su socialdemokratų lyderiu

Vokietijos prezidentas susitiks derybų su kanclere Angela Merkel ir socialdemokratų lyderiu Martinu Schulzu, siekdamas padėti pasiekti persilaužimą tariantis dėl naujos vyriausybės suformavimo.
Angela Merkel
Angela Merkel susitiks derybų su Martinu Schulzu / „Scanpix“/AP nuotr.

Vokietijos socialdemokratų partijos (SPD) lyderis M.Schulzas, A.Merkel ir kanclerės Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) sąjungininkės Bavarijoje, Krikščionių socialinės sąjungos (CSU), vadovas Horstas Seehoferis ketvirtadienį vakare susitiks prezidentūroje aptarti galimybės sudaryti naują „didžiąją koaliciją“.

Kanclerei niekaip nepavyksta suformuoti valdančiosios koalicijos po rugsėjį įvykusių rinkimų, per kuriuos jos partijai nepavyko užsitikrinti daugumos.

Kadangi SPD iš pradžių atsisakė likti koalicijoje su A.Merkel konservatoriais, ilgametei kanclerei teko pradėti derybas su kairiosios pakraipos Žaliųjų partija ir verslui palankia Laisvąja demokratų partija (FDP). Tačiau tos derybos praėjusią savaitę žlugo, FDP vienašališkai nusprendus iš jų pasitraukti.

Be naujų rinkimų, A.Merkel liko du pasirinkimai: prašyti SPD prisijungti prie naujos „didžiosios koalicijos“ arba mėginti dirbti kaip mažumos vyriausybė.

„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Martinas Schulzas
„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Martinas Schulzas

Socialdemokratai, iškart po jiems katastrofiškai nesėkmingų rinkimų tvirtinę, kad dirbs opozicijoje, praėjusią savaitę po prezidento Franko-Walterio Steinmeierio raginimo sušvelnino savo poziciją ir pareiškė esantys pasirengę deryboms su konservatoriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius