Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgelbėta britų pora, kuri 40 dienų buvo pradingusi Atlanto vandenyne

Britų pora buvo išgelbėta italų tanklaivio, kai 40 dienų buvo pradingusi Atlanto vandenyne.
Poros gelbėjimo operacija
Poros gelbėjimo operacija

51 metų Stuartas Armstrongas ir 48-erių jo partnerė Andrea Davison nėra sužeisti, tačiau be galo išsekę ir laimingi, kad po šešių savaičių išbandymų jūroje gali grįžti namo, rašo „Sky News“.

Viskas prasidėjo sausio 9 dieną. Pora planavo su savo jachta „Sara“ pasiekti Antigvą, kur ketino nuleisti inkarą iki balandžio mėnesio.

Bet pusiaukelėje įvyko nelaimė. Tuo metu pora buvo vidury Atlanto vandenyno, 1200 mylių nuo Antigvos.

„Mes plaukiojome aplinkui ratais, nes vairas buvo visiškai užstrigęs. Iš pradžių nepatyrėme jokių sunkumų, nes buvome gerai apsirūpinę, turėjome būtinų daiktų, maisto – tešlos, daržinių pupelių, bandelių, ryžių ir sojų. Taip pat turėjome daug vandens, radijas vis dar veikė, todėl neturėjome jokio pagrindo jaudintis. Atlantą esu perplaukęs jau septynis kartus, su Andrea – keturis, taigi esame pakankamai patyrę. Pirmosiomis dienomis mums visa tai buvo tarsi iššūkis, tarsi nuotykis. Mes įspėjome pakrantės apsaugos darbuotojus Didžiojoje Britanijoje ir Amerikoje, taip pat perdavėme žinią savo šeimoms, daug dienų praleidau bandydamas pataisyti vairą, tačiau man nesisekė. Su pirmosiomis problemomis susidūrėme apytiksliai po 10 dienų, kai sulūžo kintamosios srovės generatorius“, – pasakojo Stuartas Armstrongas.

Amerikos pakrantės apsaugos darbuotojai kontroliavo padėtį, tačiau britų pora buvo per toli, todėl gelbėjimo operacija buvo neįmanoma ir pora buvo priversta tiesiog dreifuoti.

Jūroje poros jachtą talžė audros, tačiau žmonės per stebuklą nenukentėjo. Artinantis prie Bermudų trikampio po daugiau kaip mėnesio, praleisto jūroje, reikalai pradėjo blogėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius