Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgyvenusieji Nepalo žemės drebėjimą pasakoja savo istorijas: „Bėgau ir palikau juos mirti“

Nepale per žemės drebėjimą žuvusiųjų skaičius perkopė 3300, išgyvenusieji šią tragediją „The Wall Street Journal“ pasakojo savo istorijas, kas vyko Katmandu smogus požeminiams smūgiams.
Nepalas po galingo žemės drebėjimo
Nepalas po galingo žemės drebėjimo / „Scanpix“/AP nuotr.

Nanu Nepali dirbo Katmandu esančio viešbučio „Hotel Inn“ virtuvėje, kuomet jis pajautė žemės drebėjimą. 

Daugelis žmonių sakė, kad tai truko dvi minutes. Man atrodė, kad tai truko amžinai

„Iš pradžių galvojau, kad tai nedidelis požeminis smūgis, tuoj viskas baigsis“, – sakė jis. Tačiau vėliau, pažvelgęs per langą, pamatė, kaip priešais esantis namas griūna. Viešbutis taip smarkiai sudrebėjo, kad vyras neišsilaikė ant kojų ir nuvirto ant grindų. Ant jo nuvirto lubos, sulaužydamos jo koją, sužeisdamos veidą ir rankas. Tačiau jis visgi rado jėgų iššliaužti iš pastato. 

„Visur aplink buvo panika, – prisimena vyras. – Aplink mačiau sugriuvusius namus arba pasvirusius į vieną pusę.“

„Daugelis žmonių sakė, kad tai truko dvi minutes. Man atrodė, kad tai truko amžinai“, – prisimena jis. 

„Palikau juos mirti“ 

Chandeshworas Maharjanas, greitosios pagalbos automobilio vairuotojas Katmandu priemiestyje, sakė, kad dirbo, kuomet žemė ėmė drebėti. „Mano automobilį staiga ėmė smarkiai purtyti, – sakė Ch.Maharjanas. – Aš vos sugebėjau iškišti galvą pro langą, kuomet medis nuvirto ant automobilio. Jeigu nebūčiau tuoj pat išsiropštęs iš automobilio, mane būtų sutraiškę negyvai.“

Gatvėje jis pamatė siaubingus vaizdus – žmonės buvo prispausti nuvirtusių pastatų. „Tačiau aš bėgau gelbėdamasis ir palikau juos mirti“, – sakė vyras. Jis pripažino, kad šie įstrigę sąmonėje vaizdai kažin ar leis jam toliau ramiai gyventi. 

Pametė dukterį

Slaugė Debina sakė, kad ji ir jos kolegos po žemės drebėjimo po griuvėsiais rado mergaitę. Šios tėvai ir brolis žemės drebėjimo metu žuvo. Maždaug ketverių metų mergaitei sulaužyti klubai. „Jos šeima žuvo. Ji taip sukrėsta, kad iki šiol negali su niekuo bendrauti, – pasakojo Debina. – Ji tik kartoja: „Aš noriu būti su savo mama.“

Niekuomet gyvenime nejaučiau tokio palengvėjimo kaip tuomet, kai radau savo dukterį

32 metų  Bindeshwor Tamang buvo išvykusi apsipirkti su savo šešerių metų dukterimi, kuomet pajuto drebančią žemę. „Vos per kelias minutes parduotuvės ir kiti pastatai ėmė griūti tarsi kortų namelis“, – prisimena moteris. Ji sako per kilusį chaosą pametusi savo dukterį, o vėliau prarado sąmonę. Atsipeikėjusi ji niekur negalėjo rasti dukters. 

„Ėmiau šaukti jos vardą ir staiga pamačiau ją įstrigusią po nuolaužomis. Susiradau pagalbą ir ištraukiau ją“, – sakė moteris. Jos dukteriai sulaužyti keli kaulai, ji patyrė nubrozdinimus. 

„Niekuomet gyvenime nejaučiau tokio palengvėjimo kaip tuomet, kai radau savo dukterį“, – sakė ji. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius