-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsidarbinti „Wagner“ padedantis karininkas: Sirijoje žuvę samdiniai virto „faršu“

Vienos Rusijos sukarintos organizacijos vadas, padedantis rusams įsidarbinti privačioje saugos ir gynybos kompanijoje „Wagner“, teigė, kad po JAV vadovaujamos koalicijos ir Sirijos vyriausybės pajėgų susidūrimo dešimtys rusų panoro kovoti Sirijoje ir taip atkeršyti amerikiečiams, rašo „France 24“.
„Wagner“ samdiniai Sirijoje
„Wagner“ samdiniai Sirijoje / „Facebook“ nuotr.

Tie, kurie gyvena netoli Rusijos Jekaterinburgo miesto ir nori kovoti Basharo al Assado režimą palaikančių pajėgų gretose Sirijoje, turi kreiptis į vieną vyruką.

Jis – sukarintos organizacijos vadas, patarinėjantis rusams, norintiems įsidarbinti privačioje saugos ir gynybos kompanijoje „Wagner“. Šios kompanijos savininkas Jevgenijus Prigožinas yra glaudžiai susijęs su Kremliumi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Prigožinas ir Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Prigožinas ir Vladimiras Putinas

„Kiekvieną savaitę gaunu penkias ar šešias naujas užklausas, – sakė tapatybės nenorėjęs atskleisti vyras. – Kai kurie skambina telefonu, kiti atvyksta su manimi susitikti. Šiame regione maždaug šimtas žmonių planuoja vykti į Siriją.“

Jo teigimu, susidomėjimas darbu „Wagner“ kompanijoje itin išaugo po to, kai Rusijos gynybos ministerija patvirtino, jog vasario 7 d. JAV vadovaujamos koalicijos kontratakos metu Sirijoje žuvo penki Rusijos piliečiai.

VIDEO: JAV vadovaujamos koalicijos kontrataka prieš Damaską palaikančias pajėgas

„Dabar jiems labiau rūpi kerštas, o ne pinigai“, – sakė jis.

Pašnekovas įspėjo, kad siekiantieji atkeršyti nežino visos istorijos. Jo teigimu, kontratakos metu žuvo ne penki, o 218 rusų.

Sukarintos organizacijos vadas: „Wagner“ bazės Rusijoje šaldytuvuose yra apie 150 kūnų. Jų būklė? Malta mėsa – taip man juos apibūdino.“

Tuo tarpu JAV pareigūnai tikina, kad žuvo apie 100 režimo pusėje kovojusių samdinių, tačiau nenurodė, kiek iš jų yra rusai.

Sukarintos organizacijos vadas teigė, kad kol kas buvo susigrąžinta tik apie 150 kūnų.

„Wagner“ bazės Rusijoje šaldytuvuose yra apie 150 kūnų, – sakė jis. – Jų būklė? Faršas – taip man juos apibūdino.“

Pašnekovas teigė nejaučiantis gailesčio žuvusiesiems – sako, kad jie patys pasirinko tokį likimą.

„Jei pasirašai sutartį su privačia karine kompanija, parsiduodi už pinigus, – sakė jis. – Kompanija gali naudotis tavimi kaip tik nori. Kas tau nutiks po mirties? Jei pavirtai į faršą, na ir kas? Jie sugrūs tave į maišą, uždarys karstą, ir, geriausiu atveju, išsiųs namo.

Blogiausiu atveju – palaidos vietoje. Jei esi pasiryžęs užsidirbti žudydamas žmones ir gindamas kitų komercinius interesus, tuomet viskas tvarkoje.“

„Facebook“ nuotr./„Wagner“ samdiniai Sirijoje
„Facebook“ nuotr./„Wagner“ samdiniai Sirijoje

Siekia finansinės naudos

Nors B.al Assadą palaikančių pajėgų ir JAV vadovaujamos koalicijos susidūrimas įvyko daugiau nei prieš dvi savaites, karinės organizacijos vadas teigia, kad mirusiųjų šeimos dar nežino, kas nutiko jų artimiesiems.

Sukarintos organizacijos vadas: „Nieko neįvyks iki kovo 18-osios prezidento rinkimų. Visi žinome, kodėl. Ne problema laikyti mirtis paslaptyje.“

„Nieko neįvyks iki kovo 18-osios prezidento rinkimų, – sakė jis. – Visi žinome kodėl. Nuslėpti mirtis – ne problema.“

Pašnekovas tikino, kad privačių karinių kompanijų samdiniai siunčiami į kitas šalis tais atvejais, kai Rusijos vyriausybei reikia paneigti savo įsitraukimą į konfliktus.

Jo teigimu, „Wagner“ siunčia samdinius ir į Donbasą Rytų Ukrainoje, kur Kijevo pajėgos kovoja su Rusijos remiamais separatistais. Nuo karo pradžios 2014-aisiais žuvo daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Anot sukarintos organizacijos vado, privati saugos ir gynybos kompaniją veiklą vykdo siekdama finansinės naudos.

„Tikslas – finansinė nauda ir galimybė mūsų šaliai kontroliuoti didelius naftos išteklius, – sakė jis. – Manau, kad tai – geras dalykas.“

„Mes nepradėjome šio karo. Tačiau jo pabaiga priklauso nuo mūsų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius