-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsikišus Europos Žmogaus Teisių Teismui Ukraina sustabdė sąmokslu nužudyti Vladimirą Putiną įtariamo asmens išdavimą

Ukraina sustabdė nepavykusiu sąmokslu nužudyti Vladimirą Putiną įtariamo asmens išdavimo Rusijai procedūras, nes Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽŽT) nurodė, kad tikrins šią bylą, antradienį pranešė šalies Užsienio reikalų ministerija.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos teismas šį mėnesį nusprendė, kad Adamas Osmajevas turėtų būti išduotas Rusijai, bet šis apskundė sprendimą Strasbūre įsikūrusiame EŽŽT. Jis neigia, kad rezgė sąmokslą susprogdinti Rusijos prezidentą V.Putiną.

„Ukraina sustabdė Adamo Osmajevo išdavimą. Generalinė prokuratūra rugpjūčio 17-ąją gavo EŽŽT sprendimą, kuriuo informuojama, kad Teismas tikrina Osmajevo skundą dėl išdavimo“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Teismo spaudos tarnyba patvirtino, kad informavo Ukrainos valdžią apie apeliaciją ir pagal standartinę praktiką rekomendavo sustabdyti išdavimo procedūras, kol bus pateiktos Strasbūro teismo išvados.

Prieš pat kovo 4 dieną įvykusius Rusijos prezidento rinkimus Ukrainos valstybinė žiniasklaida pranešė apie islamistų sukilėlių sąmokslą nužudyti V.Putiną, kuris tuo metu buvo premjeras, o po rinkimų grįžo į Kremlių trečiai prezidento kadencijai.

Rusijos valstybinė televizija pranešė, kad sąmokslininkai, kurie buvo sulaikyti po to, kai vienas jų bendras susisprogdino bute Ukrainos mieste Odesoje, planavo padėti bombą Maskvos centre ir nužudyti V.Putiną šiam vykstant į darbą.

V.Putino oponentai tą pranešimą vadino primityviu bandymu padidinti šio buvusio KGB šnipo populiarumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius