Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Įsimintinais“ veiksmais grasinusi Šiaurės Korėja paleido trumpojo nuotolio sviedinių

Šiaurės Korėja, prieš dvi dienas pagrasinusi „įsimintinu“ protestu prieš tarptautinį pasmerkimą dėl ankstesnių karinių pratybų, pirmadienį iš savo rytinės pakrantės paleido tris trumpojo nuotolio sviedinius, pranešė Pietų Korėjos kariškiai.
Kim Jong Unas kalbėjo net septynias valandas
Kim Jong Unas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pietų Korėjos Štabų vadų komitetas pranešė, kad trys įvairių tipų sviediniai buvo paleisti iš vieno rytinės pakrantės miesto Pietų Hamgjongo provincijoje. Sviediniai nuskriejo iki 200 km, o maksimalus trajektorijos aukštis buvo 50 kilometrų.

Pietų Korėjos kariškių pranešime sakoma, kad šiais paleidimais buvo pažeistas abiejų Korėjų susitarimas, kuriuo siekiama mažinti karinį priešiškumą.

Japonija pastebėjo mažiausiai vieną paleistą sviedinį, bet sakė, kad jis tikriausiai nepasiekė jos teritorinių vandenų ar išskirtinės ekonominės zonos. Pasak Tokijo, pasikartojantys Šiaurės Korėjos raketų leidimai kelia rimtą grėsmę tarptautiniam saugumui.

Prieš savaitę Pchenjanas paleido du sviedinius, kurie, pasak Pietų Korėjos, tikriausiai buvo trumpojo nuotolio balistinės raketos.

Vėliau Šiaurės Korėja paskelbė, kad šalies lyderis Kim Jong Unas prižiūrėjo „tolimojo nuotolio artilerijos“ pratybas, tačiau neaišku, ar tai tas pats praėjusios savaitės įvykis.

Šiaurės Korėja skelbė, kad per pastarąsias 10 dienų Kim Jong Unas prižiūrėjo dvejas artilerijos pratybas, kurios yra pirmieji ginklų bandymai nuo lapkričio pabaigos.

Pasitikdamas šiuos metus Kim Jong Unas žadėjo stiprinti šalies branduolinę atgrasomąją priemonę ir nesilaikyti ginklų bandymų moratoriumo įstrigus JAV vadovaujamai diplomatijai, kuria siekiama įtikinti Šiaurės Korėją atsisakyti savo branduolinės programos mainais į ekonominę ir politinę naudą.

Pietų Korėja ir kai kurios Europos šalys protestavo prieš antrąsias Šiaurės Korėjos pratybas kovo 1 dieną, per kurias, kaip manoma, pažeidžiant Jungtinių Tautų Saugumo rezoliucijas buvo paleista balistinių raketų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius