Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islamistų įkvėpti sąmokslininkai Jungtinėje Karalystėje kalės iki gyvos galvos

Jungtinės Karalystės teismas penktadienį kalėti iki gyvos galvos nuteisė du vyrus, kurie planavo šaudymo išpuolius Londone iš važiuojančios transporto priemonės prieš karius ir policininkus. Tokį sąmokslą regzti juos paskatino džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“.
Per policijos operaciją nufotografuoti T.Hassane'as (dešinėje) ir S.Majeedas
Per policijos operaciją nufotografuoti T.Hassane'as (dešinėje) ir S.Majeedas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gaujos vadeiva, 22-ejų Tarikas Hassane'as kalės mažiausiai 21 metus. Jis pripažino savo kaltę dėl sąmokslo žudyti ir rengti teroro aktus.

Taip pat 22-ejų Suhaibas Majeedas kalės mažiausiai 20 metų. Jis pripažintas kaltas už tokius pačius nusikaltimus praėjusį mėnesį Londono centriniame baudžiamajame teisme.

T.Hassane'as teismui atskleidė, kokius objektus planuota pulti. Tarp jų buvo ir policijos nuovada, ir armijos rezervo kareivinės. Abu šie objektai yra Londono vakarinėje dalyje. Jie taip pat planavo išpuolius su šaudymu nuo motociklo.

Skelbdamas nuosprendį teisėjas Alanas Wilkie pasakė jiems, kad tiesiog „sukrečia“ tai, jog du Britanijoje mokslus baigę vyrai „būtų taip paveikti kraujo trokštančių islamistų iš „Islamo valstybės“ bei kitų panašių grupuočių, kad jie nuspręstų itis ginklų prieš savo tautiečius britus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius